Πολιτική

Άδωνις: Το Καλάθι κάνει… Σαρακοστή

Την επίσημη πρεμιέρα του «Καλαθιού της Σαρακοστής» αναγγέλλει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημερώνει τους καταναλωτές για την θεαματικά καλή πορεία του «Καλαθιού».

Την επίσημη πρεμιέρα του «Καλαθιού της Σαρακοστής» αναγγέλλει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημερώνει τους καταναλωτές για την θεαματικά καλή πορεία του «Καλαθιού».

Συγκεκριμένα, σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής», με νηστίσιμα είδη. Το «Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο θα διαρκέσει για όλη τη Σαρακοστή από τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, περιλαμβάνει προϊόντα όπως είναι ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες με τη μορφή αλοιφής όπως ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά.

Σημειώνεται ότι  στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες, καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο Καλάθι.

Παράλληλα, συνεχίζεται η θετική πορεία για το Καλάθι, το μέτρο που αγαπήθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές.

Πιο ειδικά, το 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές κατά την 17 η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (22/02/2023 – 28/02/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα, θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με τη συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο, και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε εκείνους που βάζουν πλάτη στην κοινωνία» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, από το σύνολο 864 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 97, ποσοστό 11%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 692, ποσοστό 80%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε.

Παράλληλα, σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με νέες κατηγορίες προϊόντων. Πρόκειται, αναλυτικότερα, για Φακές, Φασόλια, Ρεβύθια, Πάριζα, Πάριζα Γαλοπούλα και Κοτόπουλο, ολόκληρο ή σε μέρη.