Ελλάδα

Λεζές: Το 1984 νίκησα τον καρκίνο τα παράτησα όλα και πήγα στο Άγιον Όρος [vid]

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όταν τον συναντούν περαστικοί στο δρόμο οι δύο βασικές προσφωνήσεις είναι «μεγάλε» και «τεράστιε»

Η μεγαλύτερη περιπέτεια που έχει περάσει όμως είναι αυτή για να κρατηθεί στη ζωή. Επί τρία χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο και βγήκε νικητής. Η κακοήθεια ήταν στον προστάτη, σε επιθετική μορφή. Ο λόγος που πρόλαβε τα χειρότερα είναι ο ίδιος που τον οδήγησε να γίνει και συγγραφέας. Με το βιβλίο του «Η Μαρία των αγγέλων». Ο τίτλος είναι βιογραφικός. Ήταν μια Μαρία στο όνειρο της φίλης του ηθοποιού Σούλας. Της «έλεγε» επίμονα επί τρία βράδια «πες στον Μάρκο να προσέχει». Ο Λεζές θορυβήθηκε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αποκαλώντας έκτοτε την εν λόγω Μαρία «φύλακα – άγγελό μου».

Όταν χρειάστηκε, εκείνη την περίοδο, να μπει στο χειρουργείο ζήτησε από την αναισθησιολόγο να μην του κάνει αναισθησία. Γιατί έχει τη… δική του. Κάπως έτσι, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποια θα είναι η προσφώνηση (και) από τα τρία εγγόνια του όταν μεγαλώσουν… Λεζές: Το 1984 τα παράτησα όλα και πήγα στο Άγιον Όρος