Πολιτική

Καραμανλής: Πρόοδο ή οπισθοχώρηση ψηφίζουμε στις εκλογές

Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε σε ζητήματα γενικής πολιτικής και προεκλογικού αγώνα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής ιστοσελίδα Liberal και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε σε ζητήματα γενικής πολιτικής και προεκλογικού αγώνα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως το κεντρικό εκλογικό ζητούμενο είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει μπροστά ή αν θα οπισθοδρομήσει, τονίζοντας πως το πραγματικό και το κυριότερο διακύβευμα των ερχομένων βουλευτικών εκλογών είναι το αν οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε πορεία και σε τροχιά προόδου ή, αντιθέτως, αν θα επιλέξουμε να «γυρίσουμε πίσω το πολιτικό ρολόι» του τόπου μας και να κινηθούμε προς τα πίσω, διακινδυνεύοντας τις κατακτήσεις και τα βήματα προόδου που έχουμε σημειώσει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Είναι ακριβές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολύτιμη συνδρομή και συναίνεση των ίδιων των πολιτών, μπόρεσε να επανεκκινήσει ουσιαστικά την οικονομία του τόπου και να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της κοινοβουλευτικής στάσης που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη  συζήτηση στην Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής πήρε θέση στο «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην διάταξη για το «κόμμα Κασιδιάρη». Το «παρών» που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι μια κίνηση οπισθοχώρησης, «μια κίνηση με το βλέμμα, δυστυχώς, στο χτες και στον πολύ κακό εαυτό του ΣΥΡΙΖΑ». Η συγκεκριμένη στάση δεν τιμά ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, κάλλιστα, να έχει υπερψηφίσει την τροπολογία, η οποία βάζει εκλογικό «φρένο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Ελλάδα». Τη στάση αυτή τήρησαν, άλλωστε, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της χώρας.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε, επίσης, την αποφασιστική σημασία των έργων στον πολιτική, δηλώνοντας ότι το κριτήριο για την αποτίμηση ενός πολιτικού είναι το έργο που έχει παραγάγει και όχι, βέβαια, οι διακηρύξεις. Πράγματι, ο πολιτικός και, ιδιαίτερα, ο σύγχρονος πολιτικός επιζητεί την αξιολόγησή του από τους πολίτες επί τη βάσει του έργου που έχει παραγάγει.

Σχετικά με ην απλή αναλογική, ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να την αφήσει πίσω του σαν νάρκη. Άλλωστε, η συνταγή αυτή έρχεται απ’ τα παλιά. Το ίδιο είχε γίνει και το 1989. Γι’ αυτό και η πρώτη κάλπη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την διαχρονική και σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την απλή αναλογική, η οποία σηματοδοτεί συχνά την θεσμική «θρόμβωση» και την καθυστέρηση στη διαδικασία λήψης πολιτικής απόφασης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο που έχει παραχθεί στο Υπουργείο του. 188 σημαντικά έργα υλοποιούνται και η αξία των έργων αγγίζει σχεδόν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία, η οποία επλήγη από δύο καταστροφικούς και φονικούς σεισμούς. Τόνισε με ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε, χωρίς δεύτερες σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις, την αποστολή βοήθειας στον τουρκικό λαό και ανέφερε ότι, από ανθρώπινη άποψη, δεν υπάρχει κάτι που να χωρίζει τους δύο γειτονικούς λαούς., λέγοντας πως, «ιδίως σε ανθρώπινο επίπεδο, τίποτε δεν μας χωρίζει και πάρα πολλά μας ενώνουν. Και με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, ίσως μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε ξανά πιο κοντά». Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει καίρια ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους Τούρκους δεν σχετίζεται με τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες. Στόχος της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι, εξάλλου, η παροχή βοήθειας και προστασίας σε ευάλωτα άτομα και η κάλυψη των αναγκών των πληθυσμών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο