Focus

Ριντ Χέιστινγκς: Παράτησε το Netflix για να κάνει τον γύρο της Αφρικής

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τηλεόραση στρέφοντας το κοινό στις πλατφόρμες streaming

Σημείο καμπής η απόφαση επένδυσης άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία τηλεοπτική σειρά που τάραξε τα νερά: ο Τεντ Σαράντος αποφασίζει να επενδύσει στο «House of Cards», μια σειρά που έγινε παγκόσμια επιτυχία και ουσιαστικά κατέδειξε στα στούντιο παραγωγής ότι το streaming είναι το μέλλον.

Μπορεί το Netflix να είναι το σημαντικότερο δημιούργημα για τον Ριντ Χέιστινγκς ωστόσο δεν ήταν η μόνη του ενασχόληση με τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία. Χαρακτηριστικό ότι κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft από το 2007 έως το 2012, ενώ υπήρξε μέλος και του διοικητικού συμβουλίου της Facebook Inc. από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2019.

Παράλληλα, έχει και πολιτική δράση με δωρεές και οικονομική στήριξη του Τζακ Ο’ Κόνελ όταν ήταν υποψήφιος για κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 2010 αλλά και της Χίλαρι Κλίντον όταν αυτή ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ζει στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Κάποτε πούλησε την Porsche που οδηγούσε και αγόρασε ένα Toyota Avalon, ενώ τώρα οδηγεί ένα Tesla.

Το 2020, ο Χέιστινγκς και η σύζυγός του δώρισαν 30 εκατομμύρια δολάρια στο GAVI, μια συμμαχία για τα εμβόλια, για να στηρίξουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τον Μάρτιο του 2022 δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην ΜΚΟ Razom, που προωθεί ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα στην Ουκρανία.