Lifestyle

Jacinda Ardern: “Φεύγω, γιατί με έναν τόσο προνομιακό ρόλο έρχεται και η ευθύνη”

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 είχε σημειώσει σαρωτική νίκη στις εκλογές και από τότε κατάφερε να περάσει νόμο που διασφαλίζει ίσες αμοιβές γυναικών και αντρών, να χειριστεί με συνέπεια την πανδημία στην χώρα της και να μειώσει η ίδια τον μισθό της.

Η Jacinda Ardern έχει σχέση από το 2013 με τον Clarke Gayford, τηλεοπτικό παρουσιαστή της Νέας Ζηλανδίας. Στις 22 Ιουνίου 2018, το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, ένα κοριτσάκι στο οποίο έδωσαν το όνομα Neve. Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στα κοινωνικά δίκτυα στις 19 Ιανουαρίου 2018, ενημερώνοντας τους συμπολίτες της ότι είχε μάθει το νέα λίγες μέρες πριν από την εκλογή της και ότι σκόπευε να πάρει έξι εβδομάδες άδειας μητρότητας μετά τον τοκετό.

Λίγους μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, τον Σεπτέμβριο του 2018, η Jacinda Ardern συμμετείχε στη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από το σύντροφό της και το μωρό τους. “Με τη Neve είμαστε πολλές ώρες μαζί όταν είμαι στη Νέα Ζηλανδία, δεν μπορούσα να την αφήσω μακριά μου για τόσες μέρες”, δήλωσε.

Επίσης, η Ardern έχει πάθος για τη μουσική και στον ελεύθερο χρόνο της παίζει μουσική σαν DJ, ενώ ήταν ο πρώτος ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας που συμμετείχε στο Gay Pride του Auckland τον Φεβρουάριο του 2018.