Νέα ποινική δίωξη στη Ζαρούλια για την απάτη με τον διορισμό της
Ζαρούλια διορισμός: Κατηγορούμενη για μια ακόμα φορά, αλλά για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, είναι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Ιδρύθηκε το 1980 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία, προσανατολισμένη γύρω από την έκδοση ομώνυμου περιοδικού. Ανέπτυξε τη δράση της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περίοδο έντασης του Μακεδονικού ζητήματος. Έκτοτε καταγγέλθηκαν δεκάδες βίαιες επιθέσεις Χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών και Ελλήνων. Το 1998 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μια τέτοια επίθεση στον υπαρχηγό της οργάνωσης, «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, που ήταν καταζητούμενος για εφτά χρόνια. Η ΧΑ δημιούργησε συγγενικές οργανώσεις, όπως τη «Γαλάζια Στρατιά» στο χώρο οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και το κόμμα «Πατριωτική Συμμαχία». Μετά τις αντιδράσεις για το σχεδιασμό ενός «φεστιβάλ μίσους» το 2005, ο Ανδρουτσόπουλος παραδόθηκε οικειοθελώς (και καταδικάστηκε) και η ΧΑ ανακοίνωσε ότι θα ανέστειλε τη δράση της, που συνεχίστηκε μέσα από την «Πατριωτική Συμμαχία».
Από τη δεκαετία του ’90 οι εκπρόσωποι της ΧΑ έχουν παύσει τις αναφορές στο ναζισμό και αυτοπροσδιορίζονται συστηματικά ως «εθνικιστές». Η ΧΑ εξακολουθεί να θεωρείται φασιστικήκαι νεοναζιστική οργάνωση, από δημοσιογράφους, ερευνητές, πολιτικούς αναλυτές και πολιτικούς επιστήμονες, που αναφέρονται στα σύμβολά της, τις ιστορικές αναφορές της και την ιδεολογία της. Έχει κατηγορηθεί για εξτρεμιστική δράση, άσκηση ρατσιστικής βίας, δολοφονικές απόπειρες, όπως και τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Από το 2003 ως το 2019 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 25 καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματικές ενέργειες και επιθέσεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Το 1993 ιδρύθηκε ως κόμμα, αλλά η συμμετοχή της σε εκλογές ήταν ανεπιτυχής. Από το 2009 η ΧΑ ανέπτυξε τη δράση της σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, παίρνοντας ποσοστό σχεδόν 7%, το οποίο διατήρησε στις βουλευτικές εκλογές των επόμενων τριών χρόνων (τον Ιούνιο του 2012 και τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015), αν και ο αριθμός των ψήφων που έλαβε μειώθηκε.
Ζαρούλια διορισμός: Κατηγορούμενη για μια ακόμα φορά, αλλά για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, είναι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Νίκος Καραθανασόπουλος: Άναψαν τα αίματα στην Βουλή με το ξέσπασμα του βουλευτή του ΚΚΕ απέναντι στην Ελληνική Λύση.
Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό διαδικτυακό Μέσο μπαίνει στα άδυτα της Μασονίας και καταγράφει τις απόψεις και τις θέσεις, του Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχη του Σκωτικού Τύπου δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιού.
ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Επίθεση στην κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των μέτρων μετά τις 21:00 κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι θα πάρουν μέρος στην πορεία με ολιγομελή αντιπροσωπεία και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την επικήρυξη αυτών που κρέμασαν την πινακίδα με το σχοινί στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Η αποτρόπαια εικόνα με την ομηρία του Πρύτανη από τους αναρχοφασίστες λειτούργησε αφυπνιστικά μέσα στην αποκρουστικότητα της διότι ανάγκασε τους πολιτικούς υπευθύνους να εξαγγείλουν την υλοποίηση των μέτρων που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά», σημειώνει.
Χρυσή Αυγή: Μέρες και νύχτες στη φυλακή – Οι συγκάτοικοι Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.
Χρήστος Παππάς: Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευτεί και η ΕΥΠ, ερευνώντας τις «άκρες» των ναζιστών σε χώρες του εξωτερικού.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση για τις χαμηλές ποινές στους 7 του διευθυντηρίου και στους δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα.