Για δεύτερη φορά σε καραντίνα το Ισραήλ
Ισραήλ κορωνοϊός: Ολικό lockdown για δεύτερη φορά στη χώρα ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η εφημερίδα ιδρύθηκε στο Μάντσεστερ το 1821 με τον τίτλο The Manchester Guardian από τον έμπορο βάμβακος Τζον Έντουαρντ Τέιλορ. Ο Τέιλορ ήταν μέλος μιας αντικομφορμιστικής φιλελεύθερης πολιτικής ομάδας επιχειρηματιών του Μάντσεστερ, που έφερε το όνομα «Little Circle». Η δημιουργία του The Manchester Guardian έγινε με την υποστήριξη 11 μελών του Little Circle. Η ίδρυσή της έγινε δυνατή μετά το προσωρινό κλείσιμο των γραφείων της ριζοσπαστικής εφημερίδας του Μάντσεστερ, Manchester Observer και την φυλάκιση του εκδότη της.
Ο Manchester Observer είχε υπερασπιστεί τους διαδηλωτές κατά τα επεισόδια της 16ης Αυγούστου του 1918, τα οποία έμειναν γνωστά ως «Σφαγή του Πετερλόου».Το προσωρινό κλείσιμο του Manchester Observer άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση της εφημερίδας του Τέιλορ, η θέση του οποίου πάνω στο θέμα ήταν λιγότερο θετική για τους διαδηλωτές και κυρίως για τους ηγέτες τους, θεωρώντας πως εκμεταλλεύτηκαν την μάζα για προσωπικά οφέλη.
Το πρώτο φύλλο της νέας εφημερίδας κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου του 1821 και κόστιζε 7d (παλιές πένες), από τις οποίες οι 4d αφορούσαν τον φόρο χαρτοσήμου.Η εφημερίδα ήταν εβδομαδιαία και κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο. To 1836, με την μείωση της τιμής του τέλους χαρτοσήμου για τις εφημερίδες, έγινε δυνατή η έκδοση και δεύτερου φύλλου, κάθε Τετάρτη, ενώ η πλήρης κατάργησή του το 1855 την μετέτρεψε σε καθημερινή έκδοση.
Το 1959 αφαίρεσε από τον τίτλο της έκδοσης τη λέξη «Manchester», μετατρέποντάς τον στο σημερινό, «The Guardian». Το 1964 η διεύθυνση της εφημερίδας μετακόμισε από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο. Η περίοδος της δεκαετίας του 1970 υπήρξε οικονομικά κακή για την εφημερίδα, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να συζητούν μια πιθανή συγχώνευση με την εφημερίδα The Times. Όμως, η ίδρυση της εφημερίδας The Independent το 1986 προκάλεσε μια άνθηση στο αναγνωστικό κοινό του ημερήσιου Τύπου και δημιούργησε έναν αγώνα για την μεγαλύτερη κυκλοφορία.
To 1992 παρουσίασε μια καθημερινή συνοδευτική της έκδοση, με την μορφή tabloid, το οποίο ονομάστηκε G2. Η ιδέα υιοθετήθηκε και από άλλες μεγάλες «ποιοτικές» εφημερίδες και το κύριο φύλλο πέρασε στην μορφή Berliner (315 mm × 470 mm), ενώ από το 2005 υιοθέτησε μια μορφή λίγο μεγαλύτερη από αυτή της tabloid, την οποία χρησιμοποιούσε ήδη η γαλλική Le Monde και η γερμανική Die Tageszeitung.
Ισραήλ κορωνοϊός: Ολικό lockdown για δεύτερη φορά στη χώρα ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Μόρια: Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της φωτιάς του προσφυγικού καταυλισμού. Όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση κάνοντας αναφορά στον υπερπληθυσμό και στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.
Τζιχαντιστής από την Κρήτη: Στην περιγραφή της μιλάει για το πως γνώρισε τον Ελληνοαμερικάνο Τζον Γεωργέλα μέσα από μια εφαρμογή γνωριμιών για μουσουλμάνους, πως έφτασαν στον γάμο και όλα όσα έζησε μαζί του.
Πτήση Κρήτη Λονδίνο: Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν 8 επιβάτες της πτήσης που επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα στις 25 Αυγούστου.
Βρετανία για Ελλάδα: Φόβοι πως θα ισχύσουν μέτρα καραντίνας στην Αγγλία για αυτούς που ταξιδεύουν από τη χώρα μας. Ανησυχία στους Βρετανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.
HΠΑ κορωνοϊός: «Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών επικρατούσε ησυχία – δεν υπήρχαν επισκέπτες, και οι ασθενείς ήταν πολύ άρρωστοι», αναφέρουν οι γιατροί.
ΗΠΑ Καμάλα Χάρις: Την γερουσιαστή από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.
Ναυαγοί νησί Ειρηνικός: Δεν είναι ιστορία από ταινία, αλλά πραγματικότητα. Τρεις ναυαγοί σε νησάκι του Ειρηνικού έγραψαν τη διεθνή λέξη για την κλήση βοήθειας και έτσι κατάφεραν να τους εντοπίσουν.
Μέγκαν Μαρκλ πατέρας: Η πρώην Χολιγουντιανή ηθοποιός τα «βάζει» με τους Βρετανούς.