Σεισμός Πάργα: 5,6 Ρίχτερ - Κατέρρευσαν δύο σπίτια
Σεισμός Πάργα: Καθησυχαστικός είναι ο Γεράσιμος Χουλιάρας γράφοντας πως «δεν προβλέπεται μεγαλύτερο μέγεθος».
Το Γ.Ι. είναι ένα από τα παλαιότερα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ελλάδα. Η Ελληνική πολιτεία αναγνώρισε από νωρίς το σεισμικό πρόβλημα της χώρας και ίδρυσε το 1893 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που από τότε λειτουργεί συνεχώς. Οι κεντρικές του εγκαταστάσεις ευρίσκονται στην Αθήνα, στον λόφο Νυμφών στο Θησείο.Βασική δραστηριότητα του Ινστιτούτου είναι η συνεχής καθ’όλο το 24ωρο παρακολούθηση της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου και η ενημέρωση της Πολιτείας και του κοινού.
Πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συστάθηκε τo «Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για θαλάσσια σεισμικά κύματα, (tsunamis)» με σκοπό την ενημέρωση και την αντιμετώπιση του κινδύνου από αυτά τα θαλάσσια κύματα. Σκοπός του Γ.Ι. είναι η μελέτη και η ανάπτυξη της έρευνας στη σεισμολογία, στη φυσική του εσωτερικού της Γης, στη γεωφυσική, στην τεκτονική των πλακών, στην ηφαιστειολογία, τη γεωθερμία τη σεισμοτεκτονική, την Τεχνική Σεισμολογία, και τα θαλάσσια σεισμικά κύματα, η συλλογή και επεξεργασία διαφόρων σεισμολογικών-γεωφυσικών παραμέτρων, η εκπόνηση έρευνας και η συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα και σχετικές μελέτες, καθώς και η παροχή εκπαίδευσης και υπηρεσιών προς τρίτους.
Σεισμός Πάργα: Καθησυχαστικός είναι ο Γεράσιμος Χουλιάρας γράφοντας πως «δεν προβλέπεται μεγαλύτερο μέγεθος».
Σεισμός Κάσος: Δεν έφθανε ο κορωνοϊός οι κάτοικοι του νησιού ζουν και υπό τον φόβο του σεισμού, καθώς πριν από λίγες ώρες καταγράφηκε δόνηση μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ.
Πορτογαλία σεισμός: Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ Νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κιρκαγάτς και περίπου 140 χιλιόμετρα από την Λέσβο.
Σεισμός στην Κάρπαθο: Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 79 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 149 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρόδου.
Ο σεισμός στη Γη συνήθως προκαλείται από ξαφνική απελευθέρωση συσσωρευμένης ενέργειας στον φλοιό της. Οι περισσότεροι δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.
Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κάρπαθο: Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 4,2 Ρίχτερ υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά αναφέρθηκε και ο Άκης Τσελέντης στο facebook ο οποίος έκανε λόγο μετασεισμούς.