Πλεύρης: «Το βέτο στο Βουκουρέστι σημαδεύει την πορεία του Κώστα Καραμανλή και μας κάνει υπερήφανους»

Πλεύρης: «Το βέτο στο Βουκουρέστι σημαδεύει την πορεία του Κώστα Καραμανλή και μας κάνει υπερήφανους»

Πηγή: Αρχείου

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τη δύσκολη μάχη. Μπροστά μας έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις. Και είναι κρίσιμες, διότι δεν υπάρχουν δύο εκλογές, υπάρχει μια εκλογή η οποία σημαίνει ότι πρέπει η ΝΔ να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ώστε στις δεύτερες εκλογές να έχουμε αυτοδυναμία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» είπε ο κ. Πλεύρης

Πιστεύουμε σε αρχές και σε αξίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, καλώντας τους νεολαίους, τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν την προσεχή εκλογική μάχη, με τελικό στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές.

«Το βέτο στο Βουκουρέστι σημαδεύει την πορεία του Κώστα Καραμανλή και μας κάνει υπερήφανους» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τη δύσκολη μάχη. Μπροστά μας έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις. Και είναι κρίσιμες, διότι δεν υπάρχουν δύο εκλογές, υπάρχει μια εκλογή η οποία σημαίνει ότι πρέπει η ΝΔ να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ώστε στις δεύτερες εκλογές να έχουμε αυτοδυναμία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» είπε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

«Είμαι ένας δεξιός πολιτικός και πιστεύω πάρα πολύ στις ιδεολογικές μάχες. Και η ιδεολογική μάχη που δίνουμε είναι απέναντι στο ΣΎΡΙΖΑ και στην Αριστερά και με μια φωνή πρέπει να φωνάξουμε: “Ποτέ ξανά Αριστερά”. Αυτό το οποίο έζησε ο τόπος το 2015-2019 δε θα το επιτρέψουμε. Εμείς από αυτούς διαφέρουμε και η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι πιστεύουμε σε αρχές και αξίες».

«Είμαστε η παράταξη που πιστεύει ότι υπάρχουν σύνορα και τα φυλάει όταν πρέπει, που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ασφάλεια, που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη οικονομία» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης έκανε αναφορά στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να μην μετέχει – «στηρίζοντας βέβαια την κυβέρνηση και την παράταξη» – στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λέγοντας:

«Δεν ήμουν βουλευτής του, δεν ήμουν συνεργάτης του. Αλλά ως δεξιός πολιτικός και ως απλός πολίτης, η στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι (στη σύνοδο του ΝΑΤΟ) σημαδεύει την πορεία του Κώστα Καραμανλή και μας κάνει υπερήφανους, που τον είχαμε αρχηγό της παράταξής μας».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι ακριβώς αυτές οι αξίες της παράταξης εμπνέουν το «έθνος» και πρόσθεσε:

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα και ξέρουμε, ότι και την πρώτη Κυριακή θα έχουμε το ποσοστό που θέλουμε και τη δεύτερη Κυριακή θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το τέλος του Τσίπρα στην πολιτική σκηνή, που ταλαιπώρησε τον τόπο».

Στον χαιρετισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης μίλησε με θερμά λόγια για τον υπουργό και για το έργο του στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι «είναι καταξιωμένος στη συνείδηση της παράταξης, αλλά και της κοινωνίας».

«Μέσα από το κυβερνητικό έργο, κερδίζει την εκτίμηση της κοινωνίας, όπως όλη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίζει την εκτίμηση της κοινωνίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στην κυβερνητική ατζέντα, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες «αλλάζουν», με σημαντικά έργα, με ορίζοντα το 2030. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καλαφάτης στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Ένα έχω να πω. Πατριώτης με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι προσέφερε και για ό,τι θα συνεχίσει, με τον τρόπο που αυτός θα επιλέξει, να βοηθάει και να προσφέρει» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές, σημειώνοντας ότι «είναι μια μάχη που δίνεται για τη γενιά μας» και πρόσθεσε «είναι και μάχη που δίνεται για να μην επιτρέψουμε σε κάποιους δήθεν προοδευτικούς, σε κάποιους δήθεν εκσυγχρονιστές να μας γυρίσουν πίσω, είτε έχει να κάνει με τα πανεπιστήμια, είτε έχει να κάνει με το χώρο της υγείας, είτε έχει να κάνει με κάθε κομμάτι της κοινωνίας».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα κλιμάκια της ΟΝΝΕΔ θα περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσουν σε νεολαίους το κυβερνητικό έργο και τις θέσεις της ΝΔ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και, μεταξύ αυτών, χαιρέτισαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης και ο υπεύθυνος οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας, κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 24χρονου Τρύφωνα Γεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play