Καραμανλής: Τιμώντας τον ηρωισμό των Νιγριτινών

Καραμανλής: Τιμώντας τον ηρωισμό των Νιγριτινών
Ο Σερραίος βουλευτής και Υπουργός επέμεινε ακόμη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγώνα και στον ευρύτερο ρόλο της στην περιοχή, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι οι Νικριτινοί «στάθηκαν γενναία και πολέμησαν με αυταπάρνηση δίπλα στον ελληνικό στρατό για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας»

Κορυφαία είναι η θέση της απελευθέρωσης της ιστορικής Νιγρίτας από τους Βούλγαρους κατακτητές. Οι κάτοικοι αυτής της σπουδαίας πόλης των Σερρών κλήθηκαν από τα ιστορικά κελεύσματα της Πατρίδας μας να επιδείξουν ηρωισμό και αυταπάρνηση απέναντι στους ξένους κατακτητές, αλλά και να εμπνευστούν αποτελεσματικούς τρόπους για την απαλλαγή του τόπου τους από τα επεκτατικά σχέδια των εχθρών. Η απελευθέρωση της Νιγρίτας έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα απελευθερωτική διαδικασία της Βισαλτίας, του Νομού Σερρών, αλλά και συνολικά της Μακεδονίας μας.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος, άλλωστε, για τον οποίο η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας εορτάζεται με αισθήματα βαθιάς εθνικής συγκίνησης και με την απαραίτητη λαμπρότητα. Η παρουσία και οι δηλώσεις του βουλευτή Σερρών και Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή απέβλεπαν ακριβώς στο να αποδώσουν την ιστορική τιμή στην μνήμη των προγόνων μας, που συμμετείχαν ενεργά στην εθνική απελευθερωτική προσπάθεια. «Στάθηκαν γενναία και πολέμησαν με αυταπάρνηση δίπλα στον ελληνικό στρατό για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο Σερραίος βουλευτής και Υπουργός επέμεινε ακόμη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγώνα και στον ευρύτερο ρόλο της στην περιοχή, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι οι Νικριτινοί «στάθηκαν γενναία και πολέμησαν με αυταπάρνηση δίπλα στον ελληνικό στρατό για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας» και ότι «η απελευθέρωση δεν ήταν μια υπόθεση ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη, αλλά χρειάστηκαν πολλοί αγώνες και θυσίες από όλους τους Μακεδόνες για να μπορέσουν να την επιτύχουν οριστικά». Μας είναι λοιπόν σαφές για ποιο λόγο η 21 η Φεβρουαρίου, ημέρα τιμής των προγόνων μας σε αυτόν τον Δήμο των Σερρών, «αποτελεί μια ημερομηνία με ισχυρό συμβολισμό Ελευθερίας για τη Νιγρίτα, την ευρύτερη Βισαλτία, το Νομό Σερρών και βέβαια για ολόκληρη την Μακεδονία», όπως καίρια και πυκνά ανέφερε ο Υπουργός και βουλευτής της περιοχής κ. Κώστας Καραμανλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play