Reuters για εκλογές στις Τουρκία – Για 18 Ιουνίου προσανατολίζεται ο Ερντογάν

Reuters για εκλογές στις Τουρκία – Για 18 Ιουνίου προσανατολίζεται ο Ερντογάν

Πηγή: Αρχείου

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων - Απομακρύνεται το σενάριο για κάλπες στις 14 Μαΐου

Απομακρύνονται τα σενάρια περί αναβολής των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις τριών αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή η τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάνπροσανατολίζεται σε διεξαγωγή των εκλογών τον Ιούνιο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επιδιώκει να επεκτείνει τη διακυβέρνησή του σε μια τρίτη δεκαετία, είχε αναγγείλει την πρόωρη διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών τον Μάιο.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, μετά από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της χώρας.

Μέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους στην Τουρκία, ένας αξιωματούχος τόνισε ότι η καταστροφή αυτή έθετε «σοβαρές δυσκολίες» για την έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών. Τώρα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Τούρκο πρόεδρο αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στρέφεται κατά της ιδέας αναβολής.

«Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Ιουνίου», σημείωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν και ο εθνικιστής σύμμαχός του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα συναντηθούν για να καταλήξουν σε μια τελική απόφαση.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι χάνει έδαφος η ιδέα αναβολής των εκλογών, λόγω της εικόνας που θα δινόταν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική απάντηση της αντιπολίτευσης σε μια πρόταση για αναβολή και σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το Σύνταγμα.

Ο ίδιος και οι άλλοι αξιωματούχοι μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, καθώς δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια για το θέμα. Η τουρκική προεδρία και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ερντογάν δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play