Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας: Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας: Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Πηγή: AP PHOTO

Τεράστια πρόοδο στις συνομιλίες από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις, μετά το Brexit, εμπορικές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να οριστικοποιήσει μια συμφωνία.

«Δεν μπορώ να πω εάν θα έχουμε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα ή όχι. Γνωρίζω ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος σε ό,τι αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας για το πρωτόκολλο», δήλωσε ο Λίο Βαράντκαρ σε συνέντευξη Τύπου.

«Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός Σούνακ θέλει να διαβουλευθεί με το κόμμα του, θέλει να διαβουλευθεί με τα κόμματα στη Βόρεια Ιρλανδία και νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να δώσουμε λίγο χρόνο και χώρο για να συμβεί αυτό και να αποφύγουμε κάθε σχόλιο που μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη συμφωνίας».

Ο Σούνακ δήλωσε σήμερα σε υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησής του ότι συνεχίζονται οι εντατικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση της διαμάχης τους για τις εμπορικές ρυθμίσεις που ισχύουν στη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Σούνακ «επιδιώκει να ασχοληθεί με τρία βασικά ζητήματα: την προστασία της θέσης της Βόρειας Ιρλανδίας εντός της ένωσης, την προστασία της συμφωνίας του Μπέλφαστ σε όλες τις διαστάσεις της και τη διασφάλιση της ελεύθερης ροής εμπορίου εντός της εσωτερικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play