Μπάιντεν: «Μεγάλο λάθος» η αποχώρηση της Ρωσίας από τη συνθήκη για τα πυρηνικά

Μπάιντεν: «Μεγάλο λάθος» η αποχώρηση της Ρωσίας από τη συνθήκη για τα πυρηνικά

Πηγή: Αρχείου

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών New START.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών New START. Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος που βρίσκεται στην Πολωνία για συνομιλίες με τους ηγέτες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ αλλά και της Μολδαβίας, έκανε λόγο για ισχυρή γραμμή άμυνας.

«Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής άμυνάς μας», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στους ηγέτες των εννέα χωρών (Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία) που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να διαβρώσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, και ήδη εγκρίθηκε από τη ρωσική Δούμα, ενώ το Κρεμλίνο προειδοποιούσε ότι «όλα εξαρτώνται από τη στάση της Δύσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play