Γαλλία: Ομόφωνη συγκίνηση για την μαθητική δολοφονία της 53χρονης δασκάλας

Γαλλία: Ομόφωνη συγκίνηση για την μαθητική δολοφονία της 53χρονης δασκάλας

Πηγή: αντ1cyprus

Σε ομόφωνη καταδίκη της δολοφονίας της 53χρονης δασκάλας από τον 16χρονο μαθητή της προέβη το πολιτικό προσωπικό της Γαλλίας.

Σε ομόφωνη καταδίκη της δολοφονίας της 53χρονης δασκάλας από τον 16χρονο μαθητή της προέβη το πολιτικό προσωπικό της Γαλλίας. Το θλιβερό συμβάν συνέβη σήμερα το πρωί σε ένα προσεγμένο ιδιωτικό σχολείο σε βορειοδυτικό προάστιο της Χώρας, φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, στην πιο οξυμμένη εκδοχή του.

Το περιστατικό συνέβη στο καλό ιδιωτικό σχολείο «Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης», όταν ένας δεκαεξάχρονος Γάλλος μαθητής επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 53χρονη καθηγήτρια της ισπανικής φιλολογίας.

Το αιχμηρό φονικό αντικείμενο ήταν προσεκτικά φυλαγμένο από τον μαθητή, ο οποίος έχει λευκό ποινικό μητρώο. Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται επί τόπου και οι μαθητές κλήθηκαν να παραμείνουν στις σχολικές αίθουσες.

Μετά την επιβεβαίωση της θανάτου της εκπαιδευτικού, εκπρόσωποι από όλα τα πολιτικά κόμματα τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για το συμβάν, το οποίο έχει συγκλονίσει την γαλλική κοινωνία.

Έτσι, ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μακρόν Παπ Ντιάιγ εξέφρασε «την τεράστια συγκίνησή του και τις σκέψεις του για την οικογένειά του θύματος, τους συναδέλφους του και τους μαθητές του». Για φρικτή πράξη και πράξη βίας κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και των Σοσιαλιστών. Πρόκειται για μια «φρικτή πράξη την οποία καταδικάζουμε με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Αλληλεγγύη στην διοίκηση του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων και για «φοβερή ενέργεια» κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ανήλικος δράστης δήλωσε ότι άκουγε έντονες και πιεστικές φωνές, οι οποίες τον υποχρέωναν να «αμυνθεί», όπως είπε, και να αφαιρέσει βίαια τη ζωή της καθηγήτριάς του.

Σύμφωνα με κυρίαρχη ερμηνευτική, «η σωματική επιθετικότητα ενός μαθητή  εναντίον ενός εκπαιδευτικού, επιθετικότητα που φθάνει στον βαρύ τραυματισμό ή στο θάνατο, είναι η πιο απωθητική μορφή ενδοσχολικής βίας».

Το τεράστιο κεφάλαιο της ενδοσχολικής βίας έχει ανοίξει και πάλι, και τροφοδοτεί σημαντικό μέρος της δημόσιας συζήτησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σε περιπτώσεις αφαίρεσης της ζωής του εκπαιδευτικού  εξετάζεται η καθαυτή ψυχική υγεία του μαθητή και, σε συνέχεια, το επίπεδο της σχέσης του με τον καθηγητή και την διδασκόμενη γνώση.

Με βάση τις έως τώρα αναφορές, ο μαθητής δεν είχε εκδηλώσει άμεση/σωματική επίθεση εναντίον της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού και διερευνάται το επίπεδο των σχέσεών του με το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play