“Ευχαριστώ” Μπλίνκεν στα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ

“Ευχαριστώ” Μπλίνκεν στα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ

Πηγή: Αρχείου

Με μία ομάδα της ΕΜΑΚ και μέλη του ΕΚΑΒ που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας, συναντήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έπειτα από πρωτοβουλία του.

Παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και συνοδευόμενος από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που προσφέρουν.

Περαιτέρω, ο υπουργός τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η αναγνώριση από αυτό το υψηλό επίπεδο από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης. “Η αναγνώριση είναι κάτι που τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν σε αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που κάνουν όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές. Αυτό που έκαναν στην Τουρκία μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε” ανέφερε επιπροσθέτως.

Κατά τη συνάντηση, ο Χρήστος Στυλιανίδης δώρισε στον Άντονι Μπλίνκεν κράνος του Πυροσβεστικού Σώματος της ΕΜΑΚ, ειδικό για τους σεισμός, που έχει πάνω του τις υπογραφές όλων των μελών της διασωστικής αποστολής στην Τουρκία που απεγκλώβισε ζωντανά πέντε άτομα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play