Άνοιξε «κατά λάθος» για λίγο ο λογαριασμός του Pornhub στο Instagram

Άνοιξε «κατά λάθος» για λίγο ο λογαριασμός του Pornhub στο Instagram

Πηγή: Unsplash - pixabay - pixabay

Ο λογαριασμός μετρά 12,9 εκατ. ακολούθους

Ο λογαριασμός του Pornhub άνοιξε για λίγο ξανά στο Instagram αλλά κατά λάθος, σύμφωνα με την Meta.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή όταν άνοιξε ο λογαριασμός του Pornhub στο Instagram, ο οποίος μετρά 12,9 εκατ. ακολούθους.

Ωστόσο «ήταν ένα λάθος» είπε στο Variety ο εκπρόσωπος της Meta. «Όπως έχουμε ήδη πει, απενεργοποιήσαμε οριστικά αυτόν τον λογαριασμό Instagram λόγω επανειλημμένης παραβίασης των πολιτικών μας» επισήμανε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 το Instagram απαγόρευσε οριστικά το Pornhub, με εκπρόσωπο της Meta να επικαλείται τις επανειλημμένες παραβιάσεις του λογαριασμού των κατευθυντήριων γραμμών της εταιρείας.

Ένα μήνα αργότερα, το Instagram απενεργοποίησε έναν δεύτερο λογαριασμό που είχε δημιουργήσει το Pornhub, στην προσπάθειά του να παρακάμψει την απαγόρευση του κύριου λογαριασμού του.

Eκπρόσωπος του Pornhub δήλωσε πως «Μέσα σε λίγες ώρες από την αποκατάσταση του λογαριασμού μας στο Instagram, η Meta απέδειξε ότι οι πολιτικές της δεν είχαν λόγο όταν απενεργοποίησαν ξανά τον λογαριασμό μας, παρόλο που δεν παραβιάσαμε κανέναν κανόνα.

»Αυτό έρχεται σε μια εποχή αυξημένης λογοκρισίας και διακρίσεων σε βάρος των performers στον χώρο της ψυχαγωγίας ενηλίκων, όταν πλατφόρμες όπως το Instagram θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τους πάντες και να παρέχουν ασφαλείς κοινότητες για να εκφραστούν οι δημιουργοί.

»Αντίθετα, η τυχαία και παράλογη επιβολή των πολιτικών τους από τη Meta και το Instagram δημιουργεί αδικαιολόγητες δυσκολίες στα προς το ζην όσων εργάζονται στον κλάδο της ψυχαγωγίας ενηλίκων, μιας ήδη περιθωριοποιημένης ομάδας. Καλούμε τη Meta να ανακαλέσει για άλλη μια φορά την απόφασή της».

Το σκάνδαλο του Pornhub

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 το YouTube έκλεισε το κανάλι του Pornhub, υποστηρίζοντας ότι το Pornhub παραβίασε την πολιτική της πλατφόρμας κατά της σύνδεσης με εξωτερικούς ιστότοπους που φιλοξενούν περιεχόμενο, το οποίο δεν επιτρέπεται στο ίδιο το YouTube.

Η MindGeek, η μητρική εταιρεία του Pornhub, έχει γίνει στόχος πολυάριθμων αγωγών σύμφωνα με τις οποίες το Pornhub επωφελήθηκε από τη διανομή παιδικής πορνογραφίας και μη συναινετικών σεξουαλικών βίντεο.

Η MindGeek είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία αξία και ότι «έχει θεσπίσει τις πιο ολοκληρωμένες δικλείδες ασφαλείας στο ιστορικό της πλατφόρμας που δημιουργείται από χρήστες».

Πέρυσι, η Visa και η Mastercard διέκοψαν την επεξεργασία πληρωμών στο TrafficJunky, το διαφημιστικό σκέλος της MindGeek που πουλά διαφημίσεις στο Pornhub, μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Το περασμένο καλοκαίρι το δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα της Visa να αφαιρεθεί από μια υπόθεση στην οποία η MindGeek κατηγορούνταν για φερόμενη διανομή παιδικής πορνογραφίας.

Ο ενάγων σε εκείνη την υπόθεση ισχυρίστηκε ότι η Visa διευκόλυνε εν γνώσει της την δυνατότητα της MindGeek να παράγει έσοδα από το παράνομο περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα το Netflix τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ για το Pornhub με τίτλο «Money Shot: The Pornhub Story», εξερευνώντας την ιστορία του και τις πρόσφατες αντιδράσεις.

Πληροφορίες του Variety

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play