Τουρκία στο έλεος του Εγκέλαδου

Τουρκία στο έλεος του Εγκέλαδου

Πηγή: Αρχείου

Στους έξι ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις 6,4 και 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Χατάι. 

Στους έξι ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις 6,4 και 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Χατάι. Οι τραυματίες φθάνουν πλέον τους 295, ενώ πολλά κτίρια, που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στο Καχραμανμάρας, καταστράφηκαν ολοσχερώς με τον τελευταίο σεισμό.

Πιο συγκεκριμένα, από την νέα σεισμική δραστηριότητα τραυματίστηκαν 295 άνθρωποι, από τους οποίους οι 18 φέρουν σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στα Άδανα και στο Ντορτιόλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ασθενείς απομακρύνθηκαν από ορισμένες υγειονομικές μονάδες που παρέμεναν σε λειτουργία μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό, καθώς είχαν εμφανιστεί ρωγμές στα κτίρια.

Σε δήλωση της προεδρίας της Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), αναφέρεται ότι ο νέος σεισμός που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών και σημειώθηκε στην περιοχή Ντεφνέ στο Χατάι, ενώ ακολούθησαν 90 μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος από αυτούς τους σεισμούς είχε μέγεθος 5.8 βαθμούς. 6.000 σκηνές εστάλησαν οδικώς και αεροπορικώς στην περιοχή, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του AFAD, ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή Defne στις 20.04 ήταν 16.74 χιλιόμετρα από το έδαφος και ο μετασεισμός με επίκεντρο το Samandag στις 20.07 σημειώθηκε σε βάθος 7 χιλιομέτρων.

Αναφέρθηκε ότι οι σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση πολλών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στους σεισμούς 7,7 και 7,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς στις 6 Φεβρουαρίου. Αναφέρεται ότι πολίτες φυγαδεύοντας από τις περιοχές που βρίσκονται τα κατεστραμμένα κτίρια, συνέρρεαν με τα οχήματά τους σε ανοιχτούς χώρους χωρίς κτίρια γύρω τους.

Αυτοί οι νέοι μετασεισμοί έρχονται καθώς η Τουρκία, όπως και η βόρεια Συρία, συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς της μόλις δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό .

Ο προσωρινός ακόμη απολογισμός ανέφερε 41.000 νεκρούς , περισσότερα από 118.000 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε έντεκα επαρχίες της νότιας Τουρκίας. Η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι σχεδόν μηδενική.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική ενημέρωση, περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Ενώ η Τουρκία δεν σταματά ποτέ να μετράει τους νεκρούς της -περισσότερους από 44.000- μετά τον τρομερό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε τη Δευτέρα ένα τεράστιο σχέδιο ανοικοδόμησης στις κατεστραμμένες περιοχές.

Ο  Τούρκος πρόεδρος είναι πλέον αντιμέτωπος με την αγωνία και την οργή των επιζώντων. Στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, ο Ερντογάν, που ζει με την αγωνία και υπό την πίεση της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ανακοίνωσε χθες την κατασκευή 200.000 κατοικιών στις έντεκα τουρκικές επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό. Και αυτήν την φορά, τα κατασκευαστικά πρότυπα θα είναι πολύ πιο αυστηρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play