Ο Μακρόν διοργανώνει «Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Αεράμυνα»

Ο Μακρόν διοργανώνει «Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Αεράμυνα»

Πηγή: Associated Press

Την απόφασή του να διοργανώσει την Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Αεράμυνα εκφράζει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Την απόφασή του να διοργανώσει την Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Αεράμυνα εκφράζει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο. Ο Μακρόν ζητάει τη συνδρομή και τη  συμμετοχή κι άλλων κρατών της Ευρώπης για την διοργάνωση της Διάσκεψης. Στόχος της Διάσκεψης θα είναι η καλύτερη αντίσταση και αντεπίθεση του ουκρανικού λαού για φερέγγυες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Εμμ. Μακρόν εκτιμά πως η διοργάνωση μιας επιτυχούς Διάσκεψης για την Αεράμυνα προϋποθέτει τη συμμετοχή των άλλων τριών, πιο ισχυρών χωρών της γηραιάς ηπείρου. «Ελπίζω ότι μαζί με τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βρετανούς εταίρους μας -και όλους όσους επιθυμούν να ενωθούν μαζί μας στην Ευρώπη- θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε μια διάσκεψη στο Παρίσι για την αεράμυνα της Ευρώπης», υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι διαπραγματευτικές διαδικασίες διευκολύνονται από την αποφασιστικότερη αντίσταση και αντεπίθεση των Ουκρανών. Για αυτόν τον λόγο, θεωρείται ότι «πρέπει να εντείνουμε οπωσδήποτε την υποστήριξή μας και την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε την αντίσταση του ουκρανικού λαού και του στρατού και να τους επιτρέψουμε να ηγηθούν της αντεπίθεσης που από μόνη της θα επιτρέψει αξιόπιστες διαπραγματεύσεις για τους όρους που επέλεξαν η Ουκρανία, οι αρχές και ο λαός της».

Στις σχετικές δηλώσεις για την Διάσκεψη για την Αεράμυνα, αναφέρεται ακόμη ότι η πολεμική σύγκρουση θα είναι εξαιρετικά πιθανό να διαρκέσει πολύ, οφείλουμε λοιπόν να «είμαστε έτοιμοι για μια παρατεταμένη σύγκρουση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουμε τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να οικοδομήσουμε μια διαρκή ειρήνη».

Η πρωτοβουλία αυτή του Μακρόν συνδέεται, ακόμη, με τον επανεξοπλισμό και τον επαναπατρισμό των αλυσίδων εφοδιασμού στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην διεθνή σκηνή το τελευταίο διάστημα, πρωτοστατεί στην συγκρότηση ενός νέου, ad hoc οργανισμού σε ευρωπαϊκή κλίμακα, στοιχείο που συναντά κανείς και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως είναι η «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης». Η Διάσκεψη για το ευρωπαϊκό Μέλλον ήταν μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή πολιτών από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. Πολίτες από όλη την Ευρώπη είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος. Τα συμπεράσματά της Διάσκεψης περιέχονται σε ειδικό τόμο, σε ειδική έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν τόνισε  πριν από λίγες ημέρες ότι «τώρα δεν είναι ώρα για διάλογο» με τον ρωσικό παράγοντα και πως «έχουμε μια Ρωσία που επέλεξε τον πόλεμο, για να κλιμακώσει τον πόλεμο και που επέλεξε να φτάσει μέχρι τα εγκλήματα πολέμου και την επίθεση σε μη στρατιωτικές υποδομές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play