Κώστας Καραγκούνης – Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Για τους πλειστηριασμούς και τις εκλογές

Κώστας Καραγκούνης – Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Για τους πλειστηριασμούς και τις εκλογές
O κ. Κώστας Καραγκούνης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Θανάσης Γλαβίνας Διευθυντής Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν στους πλειστηριασμούς αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

O κ. Κώστας Καραγκούνης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Θανάσης Γλαβίνας Διευθυντής Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου  όπου αναφέρθηκαν στους πλειστηριασμούς αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Κώστας Καραγκούνης – Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Για τους πλειστηριασμούς 

O κ. Κώστας Καραγκούνης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς τόνισε: “Επιτρέψτε μου πάρα πολύ γρήγορα να βάλω συνολικά το παίσιο στο οποίο συζητάμε, γιατί όντως έχω ακούσει διάφορα πράγματα στο διάστημα και σας μιλάω μόνο με την πολιτική μου ιδιότητα πρώτα από όλα σας μιλώ με την δικηγορική μου ιδιότητα και πώς εξελίσσονται όλα τα ζητήματα αυτά και ως μέλος επιτροπής Οικονομικών που έχω συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις που έχουμε κάνει και με τους τραπεζίτες και με τους services μάλιστα κάναμε και μια τελευταία με τον κ. Σταϊκούρα όπου βεβαίως είχαμε μία καθαρότερη εικόνα της όλης κατάστασης. Πρώτα από όλα επιτρέψτε μου τελείως αντικειμενικά να πω κάποια πράγματα. Τα τελευταία 3,5 χρόνια είχαμε έχουν κληθεί να διαχειριστούμε μία κατάσταση στην οποία κληρονομήσαμε,για αυτό που κληρονομήσαμε είναι μία απόλυτη μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Με το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο συμφωνήθηκε το Φλεβάρη του 19. Σε πρώτη φάση έπρεπε να ενισχύσουμε το εισόδημα των πολιτών γιατί αυτό το ξεχνάνε πολύ το συζητάμε τώρα στο δημόσιο διάλογο αρκετά αλλά αυτό φαίνεται λίγο να παραγνωρίζεται. Ποιο είναι αυτό, ότι με την πολιτική την προηγούμενη, δημιουργούνται μία νέα γενιά κόκκινων δανείων, πολύ μεγάλη γενιά κόκκινων δανείων για αυτό και επιμείναμε να τονώσουμε το εισόδημα των πολιτών με 55 δισεκατομμύρια ευρώ ακριβώς για να περιορίσουμε το ιδιωτικό χρέος και κυρίως να περιορίσουμε στο να δημιουργηθεί μία νέα στρατιά, μία νέα γενιά κόκκινων δανείων και δανειοληπτών που θα βρίσκονται σε μεγάλο πρόβλημα. Από κει και πέρα είχαμε κάποια εργαλεία και χρηματοδοτικά αλλά και νομοθετικά με τον εξωδικαστικό, με το σχέδιο Ηρακλής, με τη Γέφυρα να επιδοτήσουμε στην ουσία στεγαστικά και καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια στο να αποφύγουμε να φτάσουμε σε πλειστηριασμό…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγκούνης. 

Ο Θανάσης Γλαβίνας Διευθυντής Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σημείωσε σχετικά με τους πλειστηριασμούς: “Ακουσα με πολλή προσοχή την μετριοπαθή και διαλλακτική θέση του κυρίου Καραγκούνη, ο οποίος πράγματι και αυτός αναγνωρίζει όπως όλοι μας νομίζω, όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν ότι τα κόκκινα δάνεια από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, αποτελούν μία πληγή για την Ελληνική κοινωνία. Όλοι το ξέρουμε ότι χιλιάδες που είναι και στον περίγυρό μας, τον οικογενειακό, το φιλικό έχουν ένα κόκκινο δάνειο, απειλούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν αυτό δεν αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα σε κάθε περίπτωση όταν απειλείται πρώτη κατοικία νομίζω όλοι συμφωνούν σε αυτό, το τόνισε και ο κύριος Καραγκούνης εκεί υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να δούμε πώς θα το λύσουμε. Εμείς όπως είναι πολύ γνωστό αυτό έτσι το ΠΑΣΟΚ το 2010 με το νόμο τότε της κυβέρνησης Παπανδρέου κατάφερε και προστάτευσε την πρώτη κατοικία που εγώ θα πω ενδεχομένως και ανθρώπους εγώ θα τους πω στρατηγικούς κακοπληρωτές οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία ένα παράθυρο και ας πούμε εισχώρησαν σε αυτή τη ρύθμιση η οποία καλώς ή κακώς έφερε κάποια πολύ εγώ θα πω θετικά αποτελέσματα..”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play