ΑΣΕΠ εξεταστικά κέντρα: Βρείτε σε ποιο κέντρο θα εξεταστείτε

ΑΣΕΠ εξεταστικά κέντρα: Βρείτε σε ποιο κέντρο θα εξεταστείτε

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Δείτε που θα εξεταστείτε

Tα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι το Σάββατο 4 Μαρτίου, καθώς και το πρόγραμμα των εξετάσεων στο πλαίσιο διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού [Πρόσκληση-Προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./21.11.2022)] που αφορά τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021 (πρώτο στάδιο), ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) του ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ τονίζει ότι αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές εξεταστικών κέντρων δεν γίνονται δεκτά. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα εξεταστούν πατώντας εδώ.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση-προκήρυξη του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί σε δύο στάδια εντός του 2023 θα καλύψει συνολικά, 5.124 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία του μεγαλύτερου διαγωνισμού στην 28χρονη ιστορία της Ανεξάρτητης Αρχής, μέσα από την οποία αναμένεται να καλυφθούν οι εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 και του 2023.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ήδη τον ακριβή αριθμό των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα.

Σημειώνεται πως προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία των υποψηφίων στον πανελλήνιο διαγωνισμό (Προκήρυξη/Πρόσκληση 2Γ/2022), ανακοινώθηκαν εμπλουτισμένες οδηγίες και παραδείγματα του είδους και του τύπου των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play