«Όλοι οι παντελονάτοι, ρε παιδί μου, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Απαράδεκτη ερώτηση από την πλευρά του δημοσιογράφου. Έχω βιώσει τέτοιες ερωτήσεις στο παρελθόν και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, όχι τώρα που η κοινωνία είναι πιο έτοιμη να τις ακούσει. Δυστυχώς, 99% που προσπαθείς να γλιτώσεις από μία τέτοια ερώτηση λες… ήταν μία πολύ λάθος κίνηση του Νίκου Βέρτη. Κάτι λέει και για τον χαρακτήρα του αυτό. Δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια γενικά στα πράγματα. Ούτε για να αποδείξεις τα παντελόνια σου…».
Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λιάγκας, εκφράζοντας την άποψή του.
«Συγγνώμη, αλλά εδώ έχει δίκιο ο Αγγέλου. Για μένα ήταν λάθος η απάντηση του Νίκου. Θα ‘πρεπε να πει: και ποιον αφορά αυτό, είμαι ό,τι θέλω να είμαι. Τώρα το να βγαίνει και να λέει είμαι παντελονάτος, αν ήμουν gay θα το ‘λεγα και δεν υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα ή ότι κόντεψα έναν να τον δείρω…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.
Στο θέμα τοποθετήθηκαν τόσο η Φωτεινή Πετρογιάννη όσο και ο Τάσος Τεργιάκης.
Φ.Π : Ήταν λάθος ο τρόπος που τοποθετήθηκε. Ίσως ήθελε να πει ότι στεναχωριέμαι που δε μπορούν να ζήσουν ανοιχτά και ελεύθερα τη ζωή τους. Δε μπορείς να λες ότι απομακρύνω αυτούς που δεν το παραδέχονται.
Τ.Τ : Ο Νίκος Βέρτης λέει: λυπάμαι για τους φίλους μου που δεν το παραδέχονται. Είναι λάθος η έκφρασή του. Είναι και μία περίοδος το 2014 που ακούγονταν διάφορα για τον Νίκο Βέρτη, ότι είναι Αλβανός, ότι είναι gay. Τα αναμοχλεύουν κάποιοι. Θεωρώ ότι 9 χρόνια μετά, αν τον ξαναρωτούσαμε, θα έλεγε κάτι άλλο.
Γ.Λ : Αν πάρουμε πράγματα που λέγαμε όλοι μας – και ο ομιλών – 10 χρόνια πίσω, που δεν είχε μπει στη ζωή μας το metoo, το πολιτικά ορθό κτλ… λέγαμε πράγματα που αν τα παίξουμε τώρα, κι εμείς θα διαφωνούσαμε με τον εαυτό μας. Δεν ήταν ακριβώς ατυχής η δήλωση. Έτσι απαντούσαν όλοι τότε, όταν τους ρωτούσαν για την ταυτότητά τους.