Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Βασίλης Κικίλιας
Υπουργός Τουρισμού

Βασίλης Κικίλιας στο pagenews.gr: Στόχος η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ανάδειξη προορισμών

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού το 2022 αλλά και στα πρώτα δεδομένα για το πως θα κινηθεί το 2023, τις συνεργασίες με άλλες χώρες αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης του τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού το 2022 αλλά και στα πρώτα δεδομένα για το πως θα κινηθεί το 2023, τις συνεργασίες με άλλες χώρες αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης του τουρισμού.

Βασίλης Κικίλιας στο pagenews.gr: Για την εξαιρετική πορεία του τουρισμού το 2022

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πορεία του τουρισμού το 2022 σημείωσε: “Ήταν μια χρονιά πάρα δύσκολη γιατί προέκυψαν τεράστιες κρίσεις, θυμίζω τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, δεν το περιμέναμε στην Ουκρανία, μετά από 80 χρόνια στην Ευρώπη, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια. Έχουμε και είχαμε έξαρση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πανδημία ακόμη δημιουργεί προβλήματα, παρόλα αυτά τα στοιχεία και τα νούμερα αποδεικνύουν ότι ήταν μια εντυπωσιακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Καταφέραμε να φέρουμε έσοδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από ότι είχαν προϋπολογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών από τον προϋπολογισμό για το 2022, πάνω από τα 18 δισ. θα είναι τελικά τα έσοδα για τον τουρισμό για το 2022 με επέκταση της τουριστικής περιόδου. Καταφέραμε να “φωτίσουμε” πολλούς εναλλακτικούς προορισμούς που ήταν στόχος μας, να πολλαπλασιάσουμε τις πτήσεις off season για την Αθήνα και τα περιφερειακά αεροδρόμια, τη Θεσσαλονίκη, να αυξήσουμε στις 5.000 προσβάσεις στην κρουαζιέρα. Τεράστια νούμερα που έφεραν φυσικά εισόδημα στον πρωτογενή τομέα στους αγρότες μας, τον εμπορικό κόσμο που εφάπτεται με το τουριστικό μας προϊόν, τον κατασκευαστικό κλάδο γιατί 8 στις 10 επενδύσεις ήταν τουριστικές φέτος και φυσικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, τη μέση ελληνική οικογένεια. Απέδειξε ο τουρισμός ότι στηρίζει την κοινωνία και είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας”.

Βασίλης Κικίλιας στο pagenews.gr: Για το στόχο επέκτασης της χειμερινής τουριστικής περιόδου

“Οι πτήσεις από την Αμερική επεκτάθηκαν με 3 αμερικάνικες εταιρείες τη Delta, την American και United, η Emirated πετάει όλο το χρόνο, η τελευταία πτήση ήταν 10 Ιανουαρίου της Delta, ενώ θα ξεκινήσει η ίδια εταιρεία 11 Μαρτίου άρα βλέπεται ότι πλέον γινόμαστε προορισμός 12 μηνών το χρόνο. Κάναμε καμπάνια με τον ΕΟΤ για τους χειμερινούς μας προορισμούς. Δίνουμε έμφαση φυσικά σε όλους τους προορισμούς της χώρας και στις 13 περιφέρειες, βεβαίως στα πανέμορφα τοπία, στα βουνά μας στον ορεινό τουρισμό, στο θρησκευτικό τουρισμό,το γαστρονομικό τουρισμό. Στους 3 λόγους που επισκέπτεται κάποιος την Ελλάδα είναι για να γευθεί τις νοστιμιές μας τις γαστρονομικές” υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.

Βασίλης Κικίλιας στο pagenews.gr: Για τη ελληνοαμερικανική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού αλλά και την πρωτίμηση των Αυστριακών τουριστών

Ο υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει: “Είμαστε πρώτοι στις προτιμήσεις σε Αυστριακούς ταξιδιώτες και χαιρόμαστε για αυτό γιατί είναι ποιοτικοί ταξιδιώτες με σημαντικό συνάλλαγμα και προτιμούν και τα μουσεία μας, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα αρχαιολογικά μας μνημεία . Είναι σημαντική η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό στην Ελκλάδα, φυσικά έχουμε και 2 επιπλέον πτήσεις από τον Καναδά κάθε μέρα για τη Ελλάδα, η Αυστραλία ενδυναμώνει τις πτήσεις, με το Ισραήλ κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο μας επισκέπτονται οι Ισραηλινοί φίλοι μας. Ο Περιφερειάρχης Νοτιοανατολοκού Αιγαίου ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ήδη ότι θα έχουμε και τις πρώτες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Ρόδο και μια πολύ ισχυρή σεζόν, ήδη οι προκρατήσεις πηγαίνουν πολύ καλά. Δεν έχει σημασία ότι έρχονται εκλογές εμείς θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε το εισόδημα του Έλληνα, της μέσης ελληνικής οικογένειας, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.

Βασίλης Κικίλιας στο pagenews.gr: Για τα προγράμματα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να στηρίξει τους Έλληνες, αυτούς που δεν μπορούν ενδεχομένως δεν έχουν ή έπρεπε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους για να κάνουν διακοπές. Έδωσε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα όπως το “Τουρισμός για όλους” ή όπως το Evia και Samos pass. Στο τέλος Ιανουαρίου αποκλειστικά για τους χειμερινούς μας προορισμούς θα κάνουμε κλήρωση για 125.000 voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους από το υπουργείο Τουρισμού.Το brand Ελλάδα είναι στα 5 κορυφαία του κόσμου. ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά με τις εκλογές: “Είναι η ανώτερη στιγμή της Δημοκρατίας εκεί που αποφασίζει ο ελληνικός λαός για το ποιος θέλει και ποιοι θέλουν να κυβερνούν. Η κυβέρνησή μας αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις 3,5 οδεύουμε προς τα 4 χρόνια, τις αντιμετώπισε με πολύ μεγάλη επάρκεια, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, τους ανθρώπους του μόχθου, αποδεικνύοντας ότι είμαστε σοβαροί και έχουμε όραμα για τη χώρα, στόχους για τη νέα γενιά, νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες στηρίξαμε ττην ελληνική κοινωνία και είναι νωπή επίσης η σύγκριση με το τι γινόταν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η σύγκριση των 2 κόσμων αυτών θα είναι και το διακύβευμα των εκλογών προφανώς στην πρώτη αλλά ακόμη περισσότερο στη δεύτερη κάλπη, πάντα με σεβασμό στα προβλήματα που υπάρχουν. Επαναλαμβάνω δεν είναι ανέφελες οι εποχές και οι καιροί, υπάρχουν πολλά θέματα παγκοσμίως αποδείξαμε ότι κρατάμε σταθερά το τιμόνι.”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι