Κόσμος

Η πολιτική χρήση του κορονωïού

Ο «άχρωμος» Μακρόν και η «φασίστρια» Μελόνι ζήτησαν άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε τα σύνορα στους Κινέζους υπηκόους και, μαζί με αυτούς, στη νέα μετάλλαξη ΒF.7 Omicron.

Ο «άχρωμος» Μακρόν και η «φασίστρια» Μελόνι ζήτησαν άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε τα σύνορα στους Κινέζους υπηκόους και, μαζί με αυτούς, στη νέα μετάλλαξη ΒF.7 Omicron. Οι ταχύτατες εξελίξεις – παραμονές Πρωτοχρονιάς, παρακαλώ – στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δικαιώνουν πλήρως τον «ελαφρύ» και την «μπαργούμαν» από τη γειτονική μας Ιταλία.

Η Κίνα των συνεχών μεταλλάξεων και των εκατομμυρίων κρουσμάτων δηλώνει ανερυθρίαστα ότι ο αριθμός των νεκρών από την Covid – 19 είναι μόλις ένας ανά ημέρα. Κάθε στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος το εύχεται για κάθε χώρα. Ο πρόεδρος Σι είναι αποφασισμένος, εντούτοις, να πραγματοποιήσει το όραμα της Κίνας ως πρώτης παγκόσμιας υπερδύναμης, στη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προτεραιότητες που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του, είναι η ιδεολογική προώθηση του οικονομικού υποδείγματος της «σοσιαλιστικής οικονομίας της αγοράς» και η διάδοση σε διεθνή κλίμακα της «κόκκινης ετεροπαγκοσμιοποίησης» (Red Alter – mondialisation είναι ο όρος που αρχίζει να εμφανίζεται στη σχετική βιβλιογραφία). Δημογραφικά, η Κίνα είναι ήδη πλανητική υπερδύναμη με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Στην Γαλλία, ο Μακρόν χλευάζεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του στη ριζοσπαστικη αριστερά σαν «άχρωμος», «ελαφρύς», ακόμη και «χαζούλης». Οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί παρατίθενται στα έντυπα και βέβαια, στο διαδικτυακό portal του γαλλικού αριστερού ριζοσπαστισμού, το Mediapart. Στην Ιταλία, οι πολιτικοί αντίπαλοι της νέας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι υπενθυμίζουν, σε κάθε ευκαιρία, τα ελλείμματά της σε μορφωτικό κεφάλαιο και το πέρασμά της από οργανώσεις της νεοφαστικής ακροδεξιάς. Και οι δύο ηγέτες έχουν, όμως, έναν κοινό παρονομαστή. Γνωρίζουν τις ελλείψεις τους, αλλά εμπιστεύονται το αισθητήριό τους και, κυρίως, συμβουλεύονται τους συνεργάτες και τους συμβούλους του, οι οποίοι έχουν λαμπρά βιογραφικά σημειώματα, δεν ενδιαφέρονται να κολακεύουν αλλά να είναι χρήσιμοι.

Γαλλία και Ιταλία διείδαν την εξόφθαλμη πολιτική χρήση της Covid – 19 και έχουν ήδη λάβει μία δέσμη αποφάσεων για να προστατεύσουν τους πολίτες, οι οποίοι τους τίμησαν με την ψήφο τους. Αδιαφορούν για τα κακεντρεχή σχόλια και τις εξυπνακίστικες «ατάκες». Μέσα σε ελάχιστες ώρες, οι «μάσκες» έπεσαν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί την Κίνα στη λήψη άμεσων μέτρων και της προσάπτει πολιτικές χρήσεις της Covid – 19. Για τον ΠΟΥ, το Πεκίνο πρέπει να είναι πιο διαφανές εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων μετά την απότομη χαλάρωση των περιορισμών.

Έτσι, ο ΠΟΥ συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους για να συζητήσουν την έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid – 19 στη χώρα τους, καλώντας τους να μοιράζονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε άλλες χώρες να αντιδρούν αποτελεσματικά. Η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι, χθες, «έλαβε χώρα μια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ ΠΟΥ και Κίνας σχετικά με την τρέχουσα έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, για να ληφθούν περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση και να προσφερθεί εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη από τον ΠΟΥ».

«Ο ΠΟΥ ζήτησε και πάλι την τακτική κοινοποίηση συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων για την επιδημιολογική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων δεδομένων για τη γενετική αλληλουχία και τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων νοσηλειών, εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και θανάτων». Ούτε πραγματικά τα δεδομένα της Κίνας λοιπόν, ούτε και αξιόπιστα. Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τουλάχιστον, που επιβεβαιώνει τη σπουδή του Μακρόν και της Μελόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο