Πολιτισμός

Οικοδόμηση Μορμονισμού: Ιστορία και Διαμάχη στην Αρχιτεκτονική των Αγίων των Τελευταίων Ημερών

Ο Ναός του DC άνοιξε ξανά τις πόρτες του σε όλους την περασμένη άνοιξη, μετά από τρία χρόνια ανακαίνισης και δύο χρόνια καθυστέρησης λόγω COVID

Τον Μάρτιο του 2021, η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ως μέρος της ανακαίνισης του ναού Μάντι, οι ιστορικές τοιχογραφίες από εξέχοντες Μορμόνους καλλιτέχνες όπως η Minerva Teichert θα  αφαιρεθούν. Η κατακραυγή για τη διατήρησή τους ήταν δυνατή, και μέχρι τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος Νέλσον είπε ότι είχε πειστεί να διατηρήσει την «πρωτοποριακή δεξιοτεχνία, το έργο τέχνης και τον χαρακτήρα» του ναού του Μάντι.

Η Εκκλησία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια επιλογή: είτε να διατηρήσει πιστά το πιο ιστορικό της κτήριο, αλλά να περιορίσει τη χρήση του μόνο στους αγγλόφωνους, είτε να αλλάξει μέρη της διάταξης για να το ευθυγραμμίσει με τους άλλους 299 ναούς. Αυτό θα έκανε τον πιο εμβληματικό ναό της Εκκλησίας στην έδρα της προσβάσιμο σε 80 γλώσσες, σε μέλη από όλο τον κόσμο. Ο Νέλσον, ο σημερινός προφήτης της Εκκλησίας του LDS, επέλεξε το δεύτερο—ένα πιο εκτεταμένο όραμα, ίσως, από αυτό που είδε ο προκάτοχός του.