Focus

Michelle Obama: Η «εργαλειοθήκη» του ψυχικού της κόσμου για να καταστέλλει τις αρνητικές της σκέψεις

Το μόνο που έχεις να κάνεις αν θέλεις και εσύ να αποσιωπήσεις τις αρνητικές σου σκέψεις είναι να ακολουθήσεις τα 3 βήματα της Michelle Obama.

«Και μέσα από τα παραδείγματά τους, βλέπουμε πώς αλλάζει ο ορισμός της λέξης «δυνατός»», συνεχίζει η πρώην Πρώτη Κυρία. «Δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική δύναμη, έχει να κάνει με το να είσαι δυνατός στο μυαλό, δυνατός στην καρδιά, δυνατός στο πνεύμα. Και ευτυχώς υπάρχει καλύτερη κατανόηση ότι οι στιγμές ευαλωτότητας και τρυφερότητας είναι επίσης παραδείγματα δύναμης. Αυτό λέει κάτι για το πώς έχει η κοινωνία μας άλλαξε».

3. Έπαψε να αμφιβάλλει για τον εαυτό της

Και η Michelle Obama αντιμετώπισε πολλές φορές αμφιβολίες για τον εαυτό της και έκρινε αρνητικά τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά έχει μάθει τρόπους να το αντιμετωπίζει και αυτό. «Τώρα που είμαι 58 ετών, έχω 58 χρόνια κατανόησης ότι η ανάπτυξη και η δυνατότητα βρίσκονται στην άλλη πλευρά αυτού του αρχικού συναισθήματος να μείνω ακίνητη και να συγκρατηθώ», λέει. «Μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στη ζωή μου ήταν επειδή απώθησα αυτό το αρχικό τράνταγμα φόβου».

Επιπλέον, επισημαίνει μερικά παραδείγματα όταν κάτι σπουδαίο βρισκόταν στην άλλη άκρη του φόβου και της αβεβαιότητας. «Το να πηγαίνω σε ένα πρότυπο γυμνάσιο αντί να μείνω στο γυμνάσιο της γειτονιάς μου άλλαξε ολόκληρη την πορεία μου για το κολέγιο στο οποίο θα πήγαινα», λέει.

«Το να πάρω την απόφαση να φύγω από το σπίτι και να πάω σε ένα σχολείο της Ivy League με πλούσια παιδιά άλλαξε την πορεία μου. Το να παντρευτώ έναν “επαναστάτη” που ήταν ένας νεαρός οργανωτής κοινότητας με ένα αστείο όνομα άλλαξε τη ζωή μου, και ξανά, και ξανά και ξανά», παραδέχθηκε η Obama.