Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Μπορεί μια ομάδα να χάσει ένα ματς με αναλογία ασίστ λαθών 26-7 και 15 επιθετικά ριμπάουντ;

Ο Γιάννης Φιλέρης βρήκε τις εξηγήσεις για την οδυνηρή όσο και περίεργη ήττα του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Μπλακ έδειξε ξανά ότι μπορεί να τελειώσει φάσεις μέσα στη ρακέτα (είχε και 8/9 βολές) την ώρα που ο Γουόκαπ έμεινε σε ρηχά νερά, ο Κάναν το ίδιο και ο Παπανικολάου μοιάζει πιο εύκολο να σκοράρει από μακριά (3/5τρ) από το να ευστοχήσει σε λέι-απ! Λαρεντζάκης και Μακ Κίσικ έδωσαν ενέργεια στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν πίεσαν πολύ την μπάλα, ο Αμερικανός όμως ήταν επιπόλαιος όταν ξαναμπήκε στο δεύτερο μέρος.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει τις δυο μεγάλες διαφορές που πήρε μέσα στο ματς: 42-30 στο πρώτο ημίχρονο, 59-51 στο δεύτερο. Και στις δυο ο Αστέρας επέστρεψε με μεγάλα σερί (2-11 και 1-10). Αντίθετα όταν οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 10π (73-63) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, δύσκολα μεν, με πολύ πάθος δε, κατάφεραν να την υπερασπιστούν, ως το τέλος, πανηγυρίζοντας ένα μεγάλο διπλό.

Με πίεση στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έμεινε στις 9 νίκες, παραμένει ομάδα κορυφής (όχι όμως της πρώτης τετράδας, πλέον) και πάει σε ένα μεγάλο ματς την ερχόμενη Παρασκευή στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, νιώθωντας ίσως για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά, τόσο μεγάλη πίεση.

Με τους “πράσινους” να ζητάνε διακαώς τη νίκη και για λόγους γοήτρου (μετά το 9-0 που έχει προηγηθεί υπέρ των Πειραιωτών) ο Ολυμπιακός πάει σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, όχι τόσο για την εξέλιξη όλης της χρονιάς, αλλά για το πως θα καταφέρει να ξανασταθεί με αυτοπεποίθηση στα πόδια του.

Έτσι κι αλλιώς η σωστή νοοτροπία για να αντιμετωπίσεις τις καταιγίδες στη Ευρωλίγκα είναι να ξεχνάς τι έγινε στο προηγούμενο ματς και να σκέφτεσαι το επόμενο που έρχεται. Δηλαδή το σπουδαίο αιώνιο ντέρμπι στο “Νίκος Γκάλης” των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από sports24.gr