Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Λυγερός
Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Ο πόλεμος αναγκάζει την Ευρώπη να θυμηθεί το DNA της – Η νέα Δύση

Ο Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής αναφέρθηκε στο ότι ο πόλεμος αναγκάζει την Ευρώπη να θυμηθεί το DNA της - Η νέα δύση

Ο Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι ο πόλεμος αναγκάζει την Ευρώπη να θυμηθεί το DNA της – Η νέα δύση.

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Ο πόλεμος αναγκάζει την Ευρώπη να θυμηθεί το DNA της – Η νέα Δύση

“Συμφωνώ απολύτως με την εισαγωγή σου για να μην μπερδευτούμε και να μη θεωρούμε ότι είναι κάτι που είναι ξαφνικό και ειδικά στο χώρο της διπλωματίας και της γεωπολιτικής και ειδικά στα θέματα ας πούμε ακόμα και της κατασκοπείας είναι κοινός τόπος να σκεφτούμε ότι υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις απλώς θα καταλάβουμε και εμείς ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται όταν εσύ έχεις νόημαγια τον άλλον. Η Ευρώπη βαδίζει και προχώρα όλο και πιο σταθερά, οι επιρροές έχουν όλο και μεγαλύτερες, οι παρεμβάσεις ακόμα μεγαλύτερες κα είναι καλό να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο γιατί αυτός ο ευρωατλαντικός άξονας είναι πλέον πιο φωτεινός  από παλιά. Δεν παίζουμε με αυτούς τους πλάγιους τρόπους όπως αναφέρθηκες στη Γερμανία σε σχέση με την Κίνα και καταλαβαίνουμε και το παιχνίδι με την Ρωσία. Το θέμα του Κατάρ για μένα είναι απλώς μία συνέχεια από την διπλωματία με το χαβιάρι και ουσιαστικά τ να κάνουμε, ο ένας χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ο άλλος το πετρέλαιο.

Θέλουν να έχουν μία διείσδηση, εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει αν θες είναι ότι υπάρχουν και εδώ παρεμβάσεις προστασίας της Αμερικής που λέει “παιδιά στην Ευρώπη μην είστε τόσο αθώοι άμα κάνουν αυτές τις διειδύσεις είναι για να πετύχουν πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος” και για μένα είναι μία ανάδραση γιατί κλασικά εμείς στην Ευρώπη έχουμε μεγάλη διπλωματία, παραδοσιακά αν θες και από την πλευρά της Αγγλίας και της Γαλλίας και τώρα βλέπουμε ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκό που είμαστε πιο πρόσφατη μετά το 57 δεν έχουμε συνηθίσει να έχουμε επιθέσεις ομαδικές κατά της Ευρώπης σε κέντρα διοίκησης και επιρροών με αυτό τον τρόπο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι