Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr
Επισμηναγός Ιπτάμενος Ε.Α. - Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Η αλήθεια για τους αεροπορικούς συσχετισμούς Ελλάδας – Τουρκίας

Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός Ιπτάμενος Ε.Α. - Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής αναφέρθηκε στην αλήθεια για τους αεροπορικούς συσχετισμούς Ελλάδας - Τουρκίας

Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός Ιπτάμενος Ε.Α. – Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην αλήθεια για τους αεροπορικούς συσχετισμούς Ελλάδας – Τουρκίας.

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Η αλήθεια για τους αεροπορικούς συσχετισμούς Ελλάδας – Τουρκίας

Ο κ. Καραβίδας σημείωσε: “Έχουμε πει ότι πρέπει να λειτουργούμε με βάση το χειρότερο σενάριο, το war case σενάριο και να χρησιμοποιήσουμε ακόμη ένα αμερικανικό όρο moneytalks. Δεν ξέρω πως τόσο καιρό καθυστέρησε όλη αυτή η διαδικασία με δεοδομένο το εύρος αυτού του οικονομικού προγράμματος. Από κει και πέρα έχω ξαναπεί ότι με δεδομένη τη φυσική φθορά του Ερντογάν και με μια άλλη γεσία αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Πέρα όμως από αυτό εάν ο Ερντογάν δεν καταφέρει στις επόμενες εκλογές να διατηρήσει την διακυβέρνηση της χώρας το σενάριο να μην χρειάζεται πλέον να ανεβάσει την ένταση και να χρειαστεί να προσεταιριστεί πίσω και να δημιουργήσει καλές σχέσεις στο μέτρο του δυνατού γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με όλους τους άλλους παίκτες δηλαδή Αμερική, Αίγυπτο για παράδειγμα Ισραήλ με τους οποίους έχει τεταμένες σχέσεις. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για εμάς. Άρα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λογική της τουρκικής αεροπορίας με αγορά 40 αεροσκαφών και εκσυγχρονισμό 80…”. 

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Για την τουρκική αεροπορία και τα F16

“Η Τουρκική πολεμική αεροπορία από μια σειρά 270F-16 , από αυτά τα 195 με 197 είναι αναβαθμισμένα σε επίπεδο advanced  δηλαδή ένα βήμα πριν το viber που είναι μια πολύ αξιοπρεπής πλατφόρμα με ένα πολύ καλό ραντάρ που παρότι δεν είναι ηλεκτρονικής σάρωσης είναι πάρα πολύ καλό. Άρα έχουμε ένα αντίπαλο απέναντι ο οποίος έχει δυνατότητες με βάση τους αριθμούς 32 με 33 f16 που υπάρχει η δυαντότητα με βάση τις δικές τους εξαγγελίες να χρησιμοποιήσει το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης το οποίο κατασκοπεύει αλλά αυτή είναι η εικόνα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβίδας.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι