Για τον προϋπολογισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Πολλοί από εσάς δεν θα στοιχηματίζατε ότι η κυβέρνηση θα κατέθετε και θα ψήφιζε τον 4ο προϋπολογισμό της. Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για εξάντληση της 4ετιας. Θα περιγράψω το πλαίσιο των πολιτικών μας για τον επόμενο χρόνο και έναν συνολικό απολογισμός της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής μας και το σχέδιο μας για την επόμενη 4ετια. Έχουμε σχέδιο 8ετιας για πατρίδα μας. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τα σχέδια των κομμάτων για διαχείριση οικονομικών θεμάτων».
Όσον αφορά στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και το Qatargate: «Είναι πολύ δυσάρεστη ιστορία θα αποφύγω να κάνω συγκεκριμένα σχόλια και θα σεβαστώ τη βελγική δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί συνολικά δεν μπορεί να πλήττεται από μια μεμονωμένη υπόθεση. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά την δική μας πολιτική οικογένεια και τη ΝΔ. Δεν πρόκειται να δεχθώ και αυτή την πρακτική του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να χρεώνει την κα Καϊλή στη ΝΔ και το ΕΛΚ. Άλλωστε εκλέχθηκε μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη».
Σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μου κάνει εντύπωση που τα λέει εδώ στις Βρυξέλλες ο κ.Τσίπρας. Εξ όσων θυμάμαι όταν επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα είπε άλλα πράγματα. Το γεγονός ότι έρχεται εδώ να δυσφημεί τη χώρα και τη δυνατότητα της δικαιοσύνης να διαλευκάνει την υπόθεση δεν αντιστοιχεί στον ρόλο ενός ανθρώπου που διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για 4 χρόνια».
Χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και τόνισε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα. «Θα επιστρέψω στην Αθήνα να μελετήσω το ζήτημα και θα απαντήσω αύριο», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της διαγραφής της.
Αναφορικά με την αμερικανική παρέμβαση για τον περιορισμό του πληθωρισμού ο πρωθυπουργό τόνισε: «Η αμερικανική παρέμβαση που φέρει μεν το όνομα νομοσχέδιο για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ουσιαστικά είναι μια μεγάλη στήριξη των ΗΠΑ στις καθαρές τεχνολογίες και υπάρχει κατανόηση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Δεν μπορούμε να μένουμε αμετακίνητοι και να βλέπουμε εταιρείες να δίνουν κίνητρα και να μην το κάνουμε εμείς στην Ευρώπη. Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Μπορεί να έχουμε έκτακτο συμβούλιο τον Φεβρουάριο. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο και αν δεν κινηθούμε γρήγορα φοβάμαι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα αποβιομηχάνισης. Πρέπει να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή αντίδραση δηλαδή να βάλουμε και άλλα λεφτά στο τραπέζι».