Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Σταθακόπουλος
Οθωμανολόγος και νομικός

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: AΠOKAΛYΠTIKO – Οι νομικές πτυχές των ανοιχτών θεμάτων μας

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος Οθωμανολόγος και νομικός αναφέρηκε στις νομικές πτυχές των ανοιχτών θεμάτων μας

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος Οθωμανολόγος και νομικός  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε  στις νομικές πτυχές των ανοιχτών θεμάτων μας

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: AΠOKAΛYΠTIKO – Οι νομικές πτυχές των ανοιχτών θεμάτων μας

“Σωστά το να μη γίνεται παραβίαση μεταξύ Νατοϊκών χωρών νομίζω είναι αυτονόητο και δεν έπρεπε να τονίζεται αλλά τέλος πάντων καλό είναι το κρατάμε στη φαρέτρα. Από κει και πέρα το θέμα ότι δεν μπήκε μέσα η τροπολογία στο θέμα της όπως θέλαμε εμείς δηλαδή ως ομογένεια και μέσω του Μενέντεζ κτλ για το θέμα των f-16 με την Τουρκία τουλάχιστον όπως το μεταφέρει το Anadolu και θέλει μεγάλη προσοχή το πως το μεταδίδουν οι Τούρκοι, θέλει μεγάλη προσοχή, εμείς το κοιτάμε, το παρακολουθούμε ,θα το παρακολουθήσουμε, όμως ένας αστερίσκος εδώ για να μην πλατιάσω. Ήδη από την δεκαετία του 30 το Supreme Court το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε κρίνει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος σε θέματα Άμυνας της χώρας μπορεί στο τέλος να κάνει bypass  και το κογκρέσο και τον οποιοδήποτε λέγοντας ότι είναι θέματα υψηλής ασφάλειας, δεν πρέπει να το κοινοποιήσω στο κοινό γιατί ακούει και ο εχθρός και κρίνω εγώ  τι πρέπει να κάνω και πως πρέπει να το κάνω. Τα πάντα στο τέλος στη χειρότερη των καταστάσεων θα κριθούν από την υπογραφή του προέδρου Biden άρα λοιπόν πάντοτε κρατάμε μικρό καλάθι προσβλέπουμε εκεί η ομογένεια  ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει”. 

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: Για τη Λιβύη

“Εκεί κρατάω πάλι ένα αστερίσκο μικρό, είμαι της υπερεαλιστικής σχολής και προσπαθώ να μη μιλάω με το θυμικό. Εδώ ενδεχομένως σε κάποιο σημείο σε κάποια νότια γωνίτσα μπορεί να έχει και κάποιο δίκαιο η Λιβύη αλλά υπάρχει ένα άλλο ευρύτερο. Σαφώς ότι είναι δάκτυλος της Τουρκίας αφετέρουν ότι έστω η Exxon Mobil κάνει κάτι λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε καταχρηστικά. Τι θα κάνει η Λιβύη δηλαδή; Θα πάει να την εμποδίσει με κανονιοφόρους; Όχι.”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι