Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Αναστάσιος Λαυρέντζος
Οικονομολόγος, συγγραφέας

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Το δυσεπίλυτο θέμα των Ρομά – Χωρίς πολιτική, χωρίς βούληση

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, Οικονομολόγος, συγγραφέας αναφέρθηκε στο δυσεπίλυτο θέμα των Ρομά - Χωρίς Πολιτική, χωρίς βούληση

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, Οικονομολόγος, συγγραφέας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero, με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο δυσεπίλυτο θέμα των Ρομά – Χωρίς Πολιτική, χωρίς βούληση.

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Το δυσεπίλυτο θέμα των Ρομά – Χωρίς πολιτική, χωρίς βούληση

“Ναι πράγματι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε παρόμοια προβλήματα και θα λεγα ότι υπάρχει ένα διαχρονικό ζήτημα το οποίο έχει πάρα πολλές πτυχές. Καταρχάς μία πλευρά του είναι η διαχρονική αποτυχία του πολιτικού συστήματος της χώρας που βέβαια δεν είναι μόνο δική του ευθύνη αλλά είναι είναι η κυρία ευθύνη,  το σύστημα ανήκει στο να μπορέσει να ενσωματώσει αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Σε ένα βαθμό βέβαια και αυτές οι κοινωνικές ομάδες δεν θέλουνε και οι ίδιες να ενσωματωθούν αλλά θεωρώ ότι για κάθε προσπάθεια που έγινε δεν ήταν αρκετή, δεν ήταν αποτελεσματική και πολλές φορές τουλάχιστον από κυβερνήσεις που θα θεωρώ ότι ανήκουν στο χώρο της αριστεράς δενεπιδιώχθηκε σοβαρά να ενσωματωθούν αυτές οι ομάδες γιατί μπορούμε να πούμε ότι συχνά κάποιοι επιδιώκουν να παραμένουν στο περιθώριο ώστε να τους έχουν ως εύκολη εκλογική πελατεία την οποία μπορεί να διαχειρίζονται με κάποια επιδόματα.

Η άλλη όψη του θέματος είναι η φοβικότητα του ελληνικού κράτους το οποίο πολλές φορές δεν εφαρμόζει το νόμο, αποφεύγει να τον εφαρμόσει, τον εφαρμόζει μόνο όταν είναι σίγουρο εκ του ασφαλούς δηλαδή και το είδαμε αυτό και σε άλλα περιστατικά δηλαδή έχουμε δει να δημιουργούνται διάφορα άβατα όπως στα Εξάρχεια. Είδαμε τα μέτρα του covid να ισχύουν για κάποιους, για κάποιους άλλους να μην ισχύουν όπως για παράδειγμα το ΚΚΕ που έκανε εκδηλώσεις ανοιχτές ενώ υπήρχε απαγόρευση. Εδώ υπάρχει ένα θέμα σοβαρότητας της κρατικής εξουσίας και επέδωσης της έννομης τάξης το οποίο δεν είναι συντηρητική επιταγή είναι μία ουσιώδη τα παίρνεις για να μπορεί να λειτουργεί σωστά μία κοινωνία. Δηλαδή δεν μπορεί ένα μέρος της κοινωνίας να είναι εντός νόμου και ένα άλλο σε ένα άλλο να κάνουμε τα στραβά μάτια, όπως ας πούμε είδαμε και περιστατικά στο διαδίκτυο όπου υπήρχαν ομάδες οι οποίες ανοιχτά καλούσαν σε εξέγερση, οι δολιοφθορές οι διάφορες άλλες παράνομες πράξεις. Αυτά είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να γίνουν ανοιχτά και δεν μπορούν να συνάδουν με την ασφάλεια των πολιτών.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι