Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νικόλαος Φαραντούρης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Νικόλαος Φαραντούρης στο pagenews.gr: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακού κόστους

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Νικόλαος Φαραντούρης αναφέρθηκε στα ενεργειακά, τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο πρόβλημα ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Νικόλαος Φαραντούρης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στα ενεργειακά, τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο πρόβλημα ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Νικόλαος Φαραντούρης στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά και την Ε.Ε.

“Εδώ και ενάμιση χρόνο προειδοποιούμε ότι δεν θα πρέπει να βάλουμε όλα μας τα αυγά στο καλάθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσδοκώντας ρηξικέλευθες απαντήσεις στα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης δεδομένης πρώτον της αρχιτεκτονικής της ευρωπαϊκής ένωσης και δεύτερον της Τουρκίας λόγω του ετερόκλητου πλήθος ενεργειακών πολιτικών. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως οι διεθνείς προμηθευτές αλλά και οι διαφορετικές ανάγκες της σε χώρες όπως διαμορφώνονται μετά την ουκρανική κρίση και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την εμπόλεμη κατάσταση. Το λέω αυτό διότι στις Βρυξέλλες εδώ και ενάμιση χρόνο εκτυλίσσεται ένα έργο με ίδιους θεατές και πολύ προβλεπόμενα επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κάποιες προτάσεις, το συμβούλιο Υπουργών τις απορρίπτει, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέρχεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξανακαταθέτει προτάσεις, δεν τα βρίσκουν οι υπουργοί, δηλαδή οι κυβερνήσεις στο Συμβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, γενικώς μια θεσμική δυστοκία στις Βρυξέλλες χθες και προχθές και τις προηγούμενες μέρες οι χώρες τα κράτη μέλη υπήρξαν διχασμένα, κάποιες χώρες ζητούσαν πλαφόν μεταξύ των οποίων και η δική μας και κάποιες άλλες δεν ήθελαν πλαφόν στη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου….” σημείωσε ο κ. Φαραντούρης. 

Νικόλαος Φαραντούρης στο pagenews.gr: Για το πρόβλημα ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

 “Η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει ζήτημα επάρκειας, ενεργειακού εφοδιασμού άρα λοιπόν η κινδυνολογία μένουμε από αέριο, μένουμε από καύσιμα, μένουμε από πετρέλαιο, μένουμε από ενέργεια είναι έωλη αυτή τη στιγμή τουλάχιστον για αυτό το χειμώνα. Ζήτημα επάρκειας έχουν χώρες όπως η Γερμανία η οποία ζητάει αλληλεγγύη από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα προμήθειας φυσικού αερίου δεδομένου ότι έχουν διακοπεί οι ροές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η χώρα μας αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα, αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακού κόστους εδώ και ενάμιση χρόνο και εκεί θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και όχι στα ζητήματα της επάρκειας…” ανέφερε ο κ. Φαραντούρης. 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι