Δερμεντζόπουλος, Κάτσης, Πάνας στο pagenews.gr: “Φουντώνει” η πολιτική κόντρα στη σκιά των υποκλοπών

Δερμεντζόπουλος, Κάτσης, Πάνας στο pagenews.gr: “Φουντώνει” η πολιτική κόντρα στη σκιά των υποκλοπών
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάριος Κάτσης και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πάνας αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάριος Κάτσης και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πάνας μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν  στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων λέγοντας: “Η αλήθεια είναι ότι ναι έχουμε αναλάβει μία νομοθετική πρωτοβουλία, όπως έχουμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό για όλα αυτά τα ζητήματα που μας απασχολούν το προηγούμενο διάστημα. Ολοκληρώθηκε ουσιαστικά και η διαβούλευση και σύντομα θα κληθούμε όλοι να τοποθετηθούμε στη Βουλή, όπως και ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά είμαι σίγουρος και άλλοι συνάδελφοι που είμαστε εδώ πέρα μαζί. Η αλήθεια είναι ότι προχωράμε στην καθολική απαγόρευση της κατοχής, της δημιουργίας και της διακίνησης όλων αυτών των κακόβουλων λογισμικών, είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη η οποία προχωράει σε αυτό. Το νομοσχέδιο που αφορά στην άρση του απορρήτου των Επικοινωνιών και την κυβερνοασφάλεια, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή σας ουσιαστικά προσπαθεί και επιδιώκει να εξασφαλίσει μία αναγκαία ισορροπία στα προσωπικά δικαιώματα, στην προστασία της ιδιωτικότητας για να είμαι πιο συγκεκριμένος και ουσιαστικά στην εθνική ασφάλεια εντός του συνταγματικού πλαισίου. Έχουν κατατεθεί μία σειρά από προτάσεις που  αφορούν δικλείδες ασφαλείας και για τη λειτουργία της ΕΥΠ διορθώνοντας κάποιες παραλείψεις που υπήρχαν στο παρελθόν, και ουσιαστικά διαπιστώθηκαν πρόσφατα…”. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Μάριος Κάτσης σημείωσε: “Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απαξιώνει το Κοινοβούλιο για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες απουσιάζοντας από την Ώρα του πρωθυπουργού,  δεν έχει ξαναϋπάρξει ιστορικά, επί της ουσίας μιλάμε για απαξίωση του θεσμού της δημοκρατίας του μεγαλύτερου θεσμού της Δημοκρατίας, αυτή του Κοινοβουλίου, δεν έχει υπάρξει ποτέ πρωθυπουργός ο οποίος δηλώνει αθώος, αυτός να κρύβεται επιδιώκοντας σκοτάδι και όχι φως. Δεν έχει ξαναϋπάρξει πρωθυπουργός ο οποίος να μην έχει λογοδοτήσει στην ελληνική κοινωνία και στο κοινοβούλιο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, απέναντι στην κοινωνία να δώσει απαντήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που κρύβονται είναι όσοι έχουν κάνει κάτι, όσοι είναι ένοχοι. Το νομοσχέδιο που συζητάμε αποτελεί νομοσχέδιο συγκάλυψης, όχι νομοθετική πρωτοβουλία η οποία ρίχνει φως στην πτυχές της υπόθεσης. Αυτό το εξηγώ από τη στιγμή που η βασική παράμετρος για την άρση του λόγου που κάποιος παρακολουθείτε, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να μάθει κάποιος τον λόγο που παρακολουθείται μετά και το πέρας της παρακολούθησης και αυτό με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, της τεχνολογίας αλλά και εξαιτίας μιας λανθασμένης ψήφου του ΠΑΣΟΚ. Τώρα λοιπόν επιχειρούν να τον άρουν αυτό τον λόγο μετά από τρία χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πάμε στις εκλογές και ο κόσμος θα γνωρίζει ότι ο κύριος Μητσοτάκης ή δεν θα γνωρίζει ποιος παρακολουθείται και ποιος δεν παρακολουθείται…”.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πάνας υπογράμμισε τα εξής: “Πρώτα από όλα νομίζω ότι προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι όχι από την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αλλά κυρίως από το συνολικό χειρισμό της κυβέρνησης ως προς μία υπόθεση η οποία βγήκε στην επιφάνεια από τις θεσμικές κινήσεις, τις οποίες έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Ανδρουλάκης και γενικότερα το κίνημα μας. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει μία τακτική ότι ναι μεν επιθυμώ να λύσω και να φέρω διαφάνεια στο συγκεκριμένο θέμα αλλά ότι διαδικασία έχει γίνει, είτε αφορά στην κοινοβουλευτική διαδικασία μέσω της εξεταστικής επιτροπής, είτε αφορά στην κατάθεση του νομοσχεδίου, είτε αφορά ουσιαστικές απαντήσεις που αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθούν γιατί δημιουργείται ένα τοξικό πολιτικό κλίμα για την ίδια μας τη χώρα, δεν δίνονται. Δηλαδή είχαμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, την εξεταστική επιτροπή, τι έκανε εκεί κυβέρνηση έκανε μία εξεταστική επιτροπή fast track την οποία ο μόνος ο οποίος καλέστηκε εκεί ήταν ο κύριος Ανδρουλάκης ο οποίος είναι και αυτός ο οποίος κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά και έκανε την καταγγελία και όλων αυτών των πραγμάτων ουσιαστικά  που ακολούθησαν..”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play