Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός Τουρισμού

Σοφία Ζαχαράκη στο pagenews.gr: Voucher 150 ευρώ σε επιπλέον 125.000 δικαιούχους τέλος Ιανουαρίου

Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού το 2022, το πρόγραμμα τουρισμός για όλους, για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα και άλλα θέματα

Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού το 2022, το πρόγραμμα τουρισμός για όλους, για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα και άλλα θέματα. 

Σοφία Ζαχαράκη στο pagenews.gr: Για την πορεία του τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του τουρισμού και τόνισε: “Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος γιατί εμείς θέλουμε πάντα να μιλάμε με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία, έσοδα και αφίξεων από την Τράπεζα της Ελλάδος το πρώτο εννιάμηνο μας έδωσε πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Έχουμε περίπου 90% τις αφίξεις που είχαμε το 2019 αλλά αυτο δεν πρέπει να μας καταβάλει με κάποιο τρόπο, να μας αποθαρρύνει γιατί έχουμε 96,8% των εσόδων του 2019 που σημαίνει ότι οδεύουμε συστηματικά και ταχύτατα στο να φτάσουμε τα 18 δισεκατομμύρια έσοδα που ήταν περίπου τα έσοδα του 2019. Άρα σημαίνει ότι πετύχαμε τους στόχους μας παραπάνω από αυτό που είχαμε προβλέψει γιατί αν κάποιος έβλεπε τον προϋπολογισμό του 2022 θα έβλεπε ότι για τον τουρισμό είχαν προβλεφθεί περίπου 15 δισεκατομμύρια  έσοδα. Άρα είμαστε 3 δισεκατομμύρια πάνω από τον αρχικό στόχο και βέβαια η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει γιατί όποιος κοιτάει και γύρω του τις πόλεις θα δει ότι οι πόλεις όπως η Αθήνα είναι γεμάτες κόσμο, ακόμα και όσοι απολάμβαναν τη συνεχιζόμενη καλοκαίρια και πλέον παίρνει τη σκυτάλη ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός τον οποίο ενισχύουμε ακόμα περισσότερο διότι φέτος θυμίζω ότι τρέχουμε το μεγαλύτερο εύρος χειμερινού τουρισμού με ένα ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων τα οποία είναι τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας είναι το γνωστό πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός που συνεχίζεται και το χειμώνα δεν το ξεχνούν οι δικαιούχοι ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου 23. 

Για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους θα γίνουν καινούργιες ηλεκτρονικές πληρώσεις θα γίνουν τέλος Ιανουαρίου του 2023 για νέους 125.000 δικαιούχους από αυτούς που είχαν κάνει αρχικά αίτηση τον Ιούλιο, άρα θα φθάσουμε τους 400.000 δικαιούχους των άυλων καρτών 150 ευρώ που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς κανένα περιορισμό σε όλη την Ελλάδα και ο ξενοδόχος να πληρωθεί αμέσως.

Σοφία Ζαχαράκη στο pagenews.gr: Για του ψηφιακούς νομάδες

Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε: “Εδώ έχουμε κάνει μια σημαντική διυπουργική προσπάθεια, δεν έχει να κάνει μόνο με το Υπουργείο τουρισμού γιατί είναι ένα κομμάτι αναψυχής, αλλά είναι και ένα κομμάτι διαμονής. Θέλω να θυμίσω ότι υπάρχει η  ψηφιακή βίζα για τους νομάδες που εκδίδει το υπουργείο Εξωτερικών. Υπάρχει και ένα ειδικό πρόγραμμα επικοινωνίας η οποία βοηθάει ακόμη περισσότερο γιατί καταλαβαίνετε ότι το internet είναι πολύ βασικό για να έχει δηλαδή καλή σύνδεση χωρίς εμπόδια στην καθημερινότητά του για να κάνει τις τηλεδιασκέψεις του και να μένει συνδεδεμένος ή συνδεμένη 8 με 10 ώρες την ημέρα…”. 

Σοφία Ζαχαράκη στο pagenews.gr: Για την πρακτική άσκηση

Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε: “Οι αριθμοί μιλούν και είναι πάρα πολύ ανησυχητικοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι ξενοδόχοι της Ελλάδος μαζί με το ΣΕΤΕ δηλαδή με τους θεσμικούς μας συνομιλητές όλες τις εταιρείες φιλοξενίας, μας έλειπαν περίπου 50.000 άτομα το 2021. Να ξέρετε το 2022, ο αριθμός αυτός μπορεί να έχει αυξηθεί σε 60.000 άτομα. ..Εμείς καλούμε τα παιδιά να δώσουν ευκαιρία στην τουριστική εκπαίδευση να τους πω ότι στην Ελλάδα και στη Ρόδο και την Κρήτη οι σχολές εκεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων για να έχουν και έχω τα νούμερα ότι έχουν πάνω από 66% δυνατότητα να δουλέψουν αμέσως…”.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι