Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νικόλας Δρακόπουλος
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Νικόλας Δρακόπουλος στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση επιχειρεί κουκούλωμα των υποκλοπών

Ο Νικόλας Δρακόπουλος Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, την ακρίβεια αλλά και τις ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο Νικόλας Δρακόπουλος Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, την ακρίβεια αλλά και τις ΑΠΕ στην Ελλάδα. 

Νικόλας Δρακόπουλος στο pagenews.gr: Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Δρακόπουλος σημείωσε: “Να πούμε ξεκινώντας τη συζήτηση ότι οι παρακολουθήσεις είναι ένα βαθιά αντιδημοκρατικό ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει και να το κουκουλώσει. Με αυτό τον τρόπο ήταν ένα εργαλείο να αποκρύψει όλες τις αδυναμίες της και όλα τα λάθη που έχει κάνει αυτά τα χρόνια που κυβερνά. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε και το έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στις ρυθμίσεις τις οποίες πρόκειται να προτείνει και αντιδιαμετρικά εμείς και αυτή είναι η διαφορά μας από άλλες  φωνές ότι έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το εν λόγω πλαίσιο και συγκεκριμένα και ο πρόεδρος το ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Προτείνουμε την κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης που απαγορεύει στην ΑΑΔΕ να ενημερώνει τους παρακολουθούμενους  για λόγους Εθνικής ασφάλειας και μάλιστα αναδρομικά, την πλήρη αιτιολόγηση της άρσης του απορρήτου σε σχετική εισαγγελική διάταξη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητα της ,την αποπομπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο, την τελική απόφαση για την παρακολούθηση για λόγους Εθνικής ασφάλειας να λαμβάνει τριμελές δικαστικό συμβούλιο Εφετών και να γνωστοποιείται με πλήρη στοιχεία αμέσως στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ώστε ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός. Τι συμβαίνει δηλαδή σήμερα καμία σχέση εδώ για διαλεύκανση και δημοκρατία ενώ μέχρι τώρα μιλάμε για καθεστωτικές αντιλήψεις. 

Όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν παρακολουθηθεί ανεξάρτητα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συστρατευτούν και να δημιουργήσουν μία κοινή στρατηγική ως προς τη διαλεύκανση γιατί πάνω από όλα είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν έχει καμία σχέση μόνο με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Νικόλας Δρακόπουλος στο pagenews.gr: Για την ακρίβεια

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε: ” Η Ελλάδα ήταν μία ακριβή χώρα και πριν την κρίση και πριν τον πληθωρισμό. Έχουμε ακούσει από κυβερνητικά στελέχη ότι για τα προβλήματα και την ακρίβεια τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα φταίνε οι άλλοι. Φταίει ο πόλεμος  στην Ουκρανία, φταίει η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που έπαθε κραχ μετά τον κορωνοϊό και ουδεμία σχέση έχουν με τις πολιτικές της κυβέρνησης. Αυτό είναι λάθος. Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα τα οποία έρχονται εισαγόμενα αλλά το πως το διαχειριζόμαστε εσωτερικά και εντός των συνόρων έχει να κάνει με το αν αντιμετωπίζουμε την κοινωνία με όρους αγοράς ή την αγορά με όρους κοινωνίας που έτσι θα έπρεπε να γίνεται.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι