Αθλητισμός

Ο Γιατρός Παπανικολάου σώζει πάντα την τελευταία στιγμή

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες κι ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το έβδομο ματς των +20 πόντων του Βεζένκοβ, το νταμπλ-νταμπλ του Σλούκα αλλά και τον "γιατρό" Παπανικολάου, που θεραπεύει πάσαν νόσον .

Συνήθως αφήνει τους άλλους να το κάνουν, αυτό το βράδυ όμως, μπήκε μπροστά και στο καθοριστικό δεύτερο μέρος ήταν ο καλύτερος. Όταν δηλαδή έχει 5/6 δ, 2/2 τρ (τελείωσε με 19) ενώ μάζεψε και τα 9 ριμπάουντ που έγραψε στο τέλος η στατιστική του.

Δικαίως αποθεώθηκε στο φινάλε από τον κόσμο της ομάδας σε μια σεζόν όπου εκτός των άλλων ο “Παπ” είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της ομάδας του από τη γραμμή του τρίποντου με 50% (12/24). Η χρονιά που κάνει, ως τώρα, είναι χορταστική, με 8.3π, 3.4ρ και 1.9 ασ. Οι μέσοι όροι καριέρας του είναι 7.1π, 3.7ρ και 1.5 ασ και ο 32χρονος κάπτεν δείχνει ακούραστος, παίζοντας 23:52 λεπτά ανά αγώνα.

Η πληθωρική παρουσία του, βέβαια, δεν μετριέται επακριβώς στη γλώσσα των αριθμών, το σίγουρο είναι όμως ότι κάθε ανάγκη της ομάδας του την καλύπτει απόλυτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.