Κόσμος

Συρία: H στιγμή που ο Ερντογάν δίνει την εντολή της αεροπορικής επίθεσης [vid]

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει την εντολή για την έναρξη της αεροπoρικής επίθεσης στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, κατέγραψε κάμερα

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει την εντολή για την έναρξη της αεροπoρικής επίθεσης στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, κατέγραψε κάμερα. Η έναρξη της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος», που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, δόθηκε με προσωπική εντολή του Ερντογάν.

Η επίθεση-αντίποινα στην βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επιχείρηση κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στην Ινδονησία, αναφέρει η τουρκική Hurriyet και τα πλάνα από τη στιγμή της εντολής έχουν κοινοποιηθεί.

Στο βίντεο φαίνεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να ενημερώνει των Τούρκο πρόεδρο σχετικά με την επιχείρηση και ο Ερντογάν να δίνει την σχετική εντολή έναρξης. Η σημασία της επιχείρησης μάλιστα ήταν τέτοια που ο Ακάρ πήγε προσωπικά στο κέντρο των επιχειρήσεων για να επιληφθεί της διαδικασίας, όπως ενημέρωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στη φωτογραφία που μοιράστηκε η Προεδρία, ο χάρτης που έδειξε ο υπουργός Ακάρ στον Ερντογάν ήταν θολωμένος για λόγους ασφαλείας.

Καθώς άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έγραψε στο Twitter ότι ήρθε η «ώρα του λογαριασμού», μαζί με μια εικόνα ενός μαχητικού αεροσκάφους να απογειώνεται και πλάνα από μια έκρηξη.