Κόσμος

Handelsblatt: Πώς “φούντωσε” το ρωσικό αντιπολεμικό κίνημα στο Telegram

Η οργάνωση Democracy Reporting International (DRI) που εδρεύει στο Βερολίνο ερευνά τις συζητήσεις στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας

 Με τη ρωσική μερική επιστράτευση στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε πραγματικά να επηρεάσει τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία υπέρ του. Ωστόσο, μια νέα μελέτη παρέχει τώρα ενδείξεις: Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε επίσης νέα ώθηση στο αντιπολεμικό κίνημα στην πατρίδα του.

Η οργάνωση Democracy Reporting International (DRI) που εδρεύει στο Βερολίνο ερευνά τις συζητήσεις στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας. Με επικεφαλής την Anastasiia Tarasova, η DRI αναλύει τη συμπεριφορά διαμαρτυρίας στο Telegram, την τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων της Ρωσίας, σε μια νέα μελέτη.

Όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη «μερική κινητοποίηση στη Ρωσική Ομοσπονδία» σε τηλεοπτική ομιλία του στις 21 Σεπτεμβρίου, επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, η ομάδα διαμαρτυρίας «Morning Dagestan» είχε μόνο 1570 συνδρομητές.

Πέντε ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του DRI, ο αριθμός αυτός είχε ήδη αυξηθεί 80 φορές:

Πάνω από 130.000 άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να ενδιαφέρονται για το κανάλι διαμαρτυρίας στο Telegram.

πηγή:Handelsblatt