Focus

Σεργκέι Μπριν: Ο συνιδρυτής της Google που έγινε δισεκατομμυριούχος και ο χωρισμός μετά τον Μασκ

Ο Σεργκέι Μπριν άλλαξε ριζικά τον κόσμο της τεχνολογίας και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Μπριν δίνει ετήσια επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμά του αλλά και σε άλλους οργανισμούς όπως οι: Tides Foundation, Girls Who Code, Color of Change, Progressive Now Colorado και Proteus Fund. Έχει επίσης κάνει δωρεές στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δημοκρατικούς σκοπούς, όπως η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC).

Ο Sergey Brin ήταν παντρεμένος με την Anne Wojcicki με την οποία έχει δύο παιδιά. Χώρισαν το 2015 και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε τη Nicole Shanahan, με την οποία απέκτησε μια κόρη, όμως χώρισαν το 2021 μετά από εικασίες ότι η Nicole είχε σχέση με τον Έλον Μασκ.

Βραβεία και Αναγνωρίσεις

Το 2002 ο Σεργκέι Μπριν κέρδισε το MIT Technology Review TR100 μαζί με τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, και την επόμενη χρονιά έλαβε τιμητικό MBA από το IE Business School. Το 2004 κέρδισε τον τίτλο του επιχειρηματία της χρονιάς στην EY, και πάλι μαζί με τον Larry Page.

Το 2009 κέρδισε επίσης το βραβείο Marconi Foundation Prize, το οποίο είναι το υψηλότερο βραβείο στη μηχανική, ονομάστηκε ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στον κόσμο από το Forbes και αργότερα την ίδια χρονιά, εισήχθη στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Forbes, ο Σεργκέι Μπριν είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική του περιουσία, ύψους 87,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.