Κουμουτσάκος-Αμανατίδης-Μπέη στο pagenews.gr: Οι παρακολουθήσεις αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης

Κουμουτσάκος-Αμανατίδης-Μπέη στο pagenews.gr: Οι παρακολουθήσεις αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Γιάννης Αμανατίδης και το μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ρωξάνη Μπέη αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Γιάννης Αμανατίδης και το μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ρωξάνη Μπέη μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων σχολίασε: “Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι σαφής είναι ξεκάθαρες από κει και πέρα όπως ξέρετε το μείζον θέμα είναι να θεραπευθεί μάλλον να δοθεί μία απάντηση από την πλευρά του καταγγέλλοντος εάν έχει στοιχεία για να καταγγείλει ή όχι διότι καταγγελία χωρίς στοιχεία όπως όλοι ξέρουμε είναι συκοφαντία. Όσο λοιπόν παραμένει στο επίπεδο της συκοφαντίας μια αίολη κατηγορία η οποία μάλιστα έχει τέτοιο μέγεθος που βάζει στο κέντρο της τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας χωρίς στοιχεία αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει κατά την άποψή μας σοβαρή αιτία πολιτικής συζήτησης, ανεξάρτητα αν για διάφορους λόγους επειδή πάντα όλα αυτά τα θέματα προκαλούν την προσοχή και λοιπά και λοιπά είναι ένα κομμάτι του δημοσίου διαλόγου κανονικά κάτι το οποίο εμφανίζεται ως συκοφαντία ως μία κατηγορία κοινού κενή περιεχομένου δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου το δημόσιο διάλογο. Από κει και πέρα η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν σαφής εγώ κυρίως συγκρατώ εάν θέλετε διότι εμφορούμαι από θεσμικές, έχω πάντα στο μυαλό μου και είναι η πεποίθηση μου ότι πρέπει να απαντάμε θεσμικά στα ζητήματα δημοκρατίας εγώ σημειώνω και συμφωνώ απολύτως με την σύμφωνη με τη δημοκρατική τάξη και λειτουργία τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι κυβερνήσεις που έχουν τη λαϊκή εντολή δεν υφίστανται ούτε απειλές ούτε εκβιασμούς, ούτε εξαναγκασμούς .Επομένως η επιβεβαίωση η επανάληψη από τον πρωθυπουργού ότι η λαϊκή εντολή η ισχύς της κυβέρνησης προκύπτει η ακριβώς από αυτή τη λαϊκή εντολή και από κανέναν άλλον είναι κάτι που με καλύπτει απόλυτα” σημείωσε.

Ο κ. Αμανατίδης αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων υπογράμμισε ότι: “Είναι η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση η οποία κατατέθηκε θα φτάσω σε αυτή τη στο τέλος.  Θέλω να πω ότι καταρχάς αν είναι τόσο, αν η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει ότι θα πάει στη γραμμή ότι αυτά είναι συκοφαντίες τότε θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές από τον Αύγουστο από τότε που ξεκίνησε ουσιαστικά το τέλος Ιουλίου που ξεκίνησε η ανακάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη η κυβέρνηση έχει περάσει από διάφορα στάδια. Πέρασε ότι αυτά συμβαίνουν και στας ευρώπας και ότι λίγο πολύ είναι κάτι φυσιολογικό ώσπου έφτασε να αρνηθεί τα πάντα και να κάνει και μία προσπάθεια συγκάλυψης όλο αυτό το διάστημα, ακόμη δεν παραδεχόταν την ύπαρξη και τη χρήση του λογισμικού κάτι το οποίο στην συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να το να το παραδεχτεί, βεβαίως αρνήθηκε ο ίδιος τη συμμετοχή του. Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούμε ότι η χώρα είναι σε μία θεσμική και ίσως σε μια πολιτειακή κρίση και εάν ήθελε να κάνει και να λύσει όλο αυτό το ζήτημα έπρεπε να κάνει δύο πράγματα εδώ και τώρα  να άρει δηλαδή το απόρρητο έτσι ώστε να μπορούν να καταθέσουν ο ίδιος, ο κύριος Δημητριάδης και οι αυτοί που έχουνε κάνει στην επιτροπή που έχουνε τα παράνομα λογισμικά. Αυτή τη στιγμή η λέξη παρακολούθηση και αυτό που έχει γίνει στην πολιτική ζωή έχει ονοματεπώνυμο..”.

Η κ. Ρωξάνη Μπέη τόνισε ότι: “Είναι ένα θέμα από την αρχή που το αντιμετωπίσαμε θεσμικά σαν ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής καθώς και ο Πρόεδρος μας ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ξεκινήσαμε κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σαφώς με κάθε καλή πρόθεση περιμέναμε να λάβουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα πλαίσια της διαφάνειας. Αυτό όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έγινε. Η κυβέρνηση και ένα μεγάλο κομμάτι των media στην αρχή προσπάθησε να το θάψει και να το υπονομεύσει. Είναι ένα ζήτημα το οποίο παραμένει και πολύ ψηλά σε προτεραιότητα σε σοβαρότητα και επανέρχεται και δριμύτερο συνέχεια. Όλο αυτό το διάστημα μας έλεγαν μονοθεματικούς και ότι και κάθε φορά που το θίγαμε περιμέναμε ότι είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από την αρχή αφορά τους θεσμούς και  τη λειτουργία του ελληνικού κράτους. Μόνο που δεν μας είπαν ότι κλαψουρίζουμε  και παραπονιόμαστε σαν μικρά παιδιά και φυσικά προσπάθησαν να μας θέσουν φευδεπίγραφα διλήμματα..”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play