Κόσμος

Ρωσικά ΜΜΕ: Στο Ιράν για συνομιλίες ο Πατρούσεφ

Η επίσκεψη πραγματοποιείται, καθώς οι ισχυρισμοί ότι το Ιράν προμήθευσε drones «καμικάζι» στη Ρωσία για να υποστηρίξει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο

Ο ισχυρός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ βρέθηκε την Τετάρτη στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις με Ιρανούς αξιωματούχους για θέματα ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στην Τεχεράνη, ο Πατρούσεφ θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες ρωσοϊρανικές διαβουλεύσεις για την ασφάλεια με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ασφαλείας και εκπροσώπων από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και των δύο χωρών», ανέφερε το TASS επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται, καθώς οι ισχυρισμοί ότι το Ιράν προμήθευσε drones «καμικάζι» στη Ρωσία για να υποστηρίξει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο. 

Το Σαββατοκύριακο, η Τεχεράνη αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι είχε στείλει “μικρό αριθμό” drones στη Μόσχα, αλλά είπε ότι είχαν αποσταλεί πριν από την έναρξη του πολέμου.

Το Κίεβο και η Δύση λένε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να στοχεύσει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας σε μια σειρά επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες που ανάγκασαν την Ουκρανία να εγκαταστήσει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, για να διατηρήσει την ισχύ.