Πληρωμές εβδομάδας: “Βρέχει” λεφτά από Δευτέρα για 105.000 δικαιούχους

Πληρωμές εβδομάδας: “Βρέχει” λεφτά από Δευτέρα για 105.000 δικαιούχους

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Μπαράζ νέων πληρωμών ξεκινά από τη Δευτέρα

Μπαράζ νέων πληρωμών ξεκινά από τη Δευτέρα συνολικού ύψους  82,7 εκατ. ευρώ όπου θα καταβληθούν σε 105.000 περίπου δικαιούχους κατά την εβδομάδα 7-11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ποιοι θα πληρωθούν

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

  • 28 εκατ. ευρώ σε 810 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 12,5 εκατ. ευρώ σε 36.309 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 20 εκατ. ευρώ σε 49.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 20 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Παράταση αιτήσεων για 2.500 ευρώ σε νέο επίδομα

Παράταση λίγων ημερών  δίνεται σε περισσότερους από 3.000 νέοι και νέες για να εισπράξουν 2.500 ευρώ μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέες και νέους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση άνεργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτοι Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ και εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ.

Τα προγράμματα εκτός από την πιστοποίηση σε υπολογιστές (κατάλληλη για ΑΣΕΠ) θα παρέχουν και πιστοποίηση σε ειδικότητες εμπορίου ή διοικητικής υποστήριξης. Η επιδότηση των προγραμμάτων θα “αγγίξει” τα 2.500 ευρώ.

Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης στους επωφελούμενους ανέργους.

Τι προσφέρουν τα Προγράμματα

  • Πιστοποίηση στις δεξιότητες υπολογιστών (ΤΠΕ) και στα εξειδικευμένα Προγράμματα Εμπόριο και Εξωστρέφεια ή Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης.
  • Η πιστοποίηση στους υπολογιστές διενεργείται από διαπιστευμένο φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 και ισχύει για τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, συνολικά δηλαδή μέχρι 2.500 ευρώ.

Η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΔΕΝ οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνουν επίσης Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική.

Το οριζόντιο πρόγραμμα κατάρτισης στους υπολογιστές (ΤΠΕ) το οποίο είναι υποχρεωτικό, θα έχει διάρκεια 150 ώρες. Κάθε ένα από τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης θα έχει διάρκεια 150 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play