Εργασιακοί Σύμβουλοι ΟΑΕΔ: Αδειάζει η κλεψύδρα για προσλήψεις έως δύο χρόνια

Εργασιακοί Σύμβουλοι ΟΑΕΔ: Αδειάζει η κλεψύδρα για προσλήψεις έως δύο χρόνια

Πηγή: Pixabay

Λήγει η προθεσμία αιτήσεων στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στη ΔΥΠΑ 

Λήγει η προθεσμία αιτήσεων στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στη ΔΥΠΑ  (πρώην ΟΑΕΔ) με συμβάσεις έως δύο χρόνια. Η προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 60 νέων εργασιακών συμβούλων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:59. Ο συγκεκριμένος, «σπάνιος» διαγωνισμός με διαδικασίες ΑΣΕΠ (www.asep.gr), επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των πτυχιούχων σε διοικητικές θέσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός της συνάφειας του πτυχίου με τη θέση.

Τι είναι ο «εργασιακός σύμβουλος»

Τα καθήκοντα της ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων είναι η προετοιμασία και η υποστήριξη των ανέργων για την ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η αντιστοίχιση ή η σύζευξη του προφίλ του αναζητούντος εργασία με το περίγραμμα της προσφερόμενης θέσης εργασίας από τις επιχειρήσεις, καθώς και η παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης για όλα τα θέματα προσφοράς και ζήτησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι θα ενταχθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Οι θέσεις αφορούν στα 49 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ των εξής περιοχών:

  1. Πάτρα
  2. Μαρούσι
  3. Αθήνα
  4. Πατήσια
  5. Αιγάλεω
  6. Αχαρναί
  7. Γλυφάδα
  8. Δάφνη
  9. Ίλιον
  10. Καλλιθέα
  11. Κηφισιά
  12. Μαρκόπουλο
  13. Μέγαρα
  14. Πειραιάς
  15. Ελευσίνα
  16. Λειβαδιά
  17. Κως
  18. Ρόδος
  19. Αλεξανδρούπολη
  20. Ορεστιάδα
  21. Χαλκίδα
  22. Αμαλιάδα
  23. Βέροια
  24. Ηράκλειο Κρήτης
  25. Ηγουμενίτσα
  26. Αξιός – Θεσσαλονίκη
  27. Νεάπολη Θεσσαλονίκης
  28. Τούμπα
  29. Ιωάννινα
  30. Καβάλα
  31. Καρδίτσα
  32. Λευκίμμη
  33. Αργοστόλι
  34. Κόρινθος
  35. Κιάτο
  36. Σύρος
  37. Σπάρτη
  38. Λάρισα
  39. Αλμυρός
  40. Καλαμάτα
  41. Έδεσσα
  42. Κατερίνη
  43. Ρέθυμνο
  44. Σέρρες
  45. Τρίκαλα
  46. Λαμία
  47. Μουδανιά
  48. Πολύγυρος
  49. Χίος

ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 1.000 ευρώ το μήνα

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσαν πρόσφατα οι νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που σχεδιάστηκαν και λειτουργούν σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και η ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη.

Η φοίτηση σε όλες τις σχολές της ΔΥΠΑ είναι δωρεάν, ενώ οι μαθητές των Π.ΕΠΑΣ λαμβάνουν αμοιβή, η οποία αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή ανέρχεται στα 25,48 ευρώ ημερησίως. Δηλαδή στον μήνα, το ποσό είναι 637 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play