Focus

Michael J. Fox: Παλεύει 30 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον – Έχει μαζέψει 1 δισ. δολάρια για έρευνα

Για τον Φοξ το 2018 ήταν η αρχή του πιο δύσκολου σταδίου της ζωής του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη για την αφαίρεση ενός όγκου, αλλά οι δυσκολίες δεν σταμάτησαν εκεί...

Ο Φοξ εξιστορεί, επίσης, την υποστήριξη που έχει λάβει από την επί 34 χρόνια σύζυγό του, Τρέισι Πόλαν, και από τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας 21 έως 33 ετών. «Τα νεότερα παιδιά μου δεν με γνώρισαν ποτέ χωρίς τη νόσο».

Σιγά-σιγά, ο Φοξ αναρρώνει από τους πρόσφατους τραυματισμούς του, γεγονός που του έδωσε μια πιο ευχάριστη οπτική για τη ζωή. «Το χέρι μου αισθάνεται καλά. Η ζωή είναι ενδιαφέρουσα. Σου προσφέρει αυτά τα πράγματα. Η όλη αποστολή είναι: Μην πέσεις κάτω. Οπότε ό,τι λειτουργεί για να μην πέσω κάτω, είτε πρόκειται για περιπατητήρα είτε για αναπηρικό καροτσάκι, για μπαστούνι, για ζώνη γύρω από τη μέση μου που με κρατάει, τα χρησιμοποιώ».

Το 2000, ο ηθοποιός δημιούργησε το Ίδρυμα Michael J. Fox, για την έρευνα της νόσου του Πάρκινσον και την προσπάθεια να βρεθεί θεραπεία για την ασθένεια, βοηθώντας παράλληλα ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν όπως ο ίδιος. Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.