Πολιτική

Γκαντζ: Ακλόνητη η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Το μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας με αφορμή τα εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Το μήνυμα πως «η βαθιά στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι ακλόνητη» και ότι δεσμεύεται να τη διατηρήσει και στο μέλλον, στέλνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ, με αφορμή τα εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Αναδεικνύοντας τη σημασία του έργου, ο Μπένι Γκαντζ υπογραμμίζει πως είναι μια στρατηγική επένδυση που αναδεικνύει τους δεσμoύς μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Μάλιστα, εκφράζει τη δέσμευση του Ισραήλ για τη «συνέχιση εμβάθυνσης της εξαιρετικής αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους εταίρους και τις ισραηλινές βιομηχανίες που συμμετείχαν σε αυτό το έργο.

Σημειώνεται πως το οπτικοακουστικό μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας παρατίθεται σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς.

«Σήμερα εγκαινιάστηκε το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα που συμβολίζει την μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ» τονίζει, από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρέσβης.

Αναφερόμενος στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ, ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε πως συζήτησαν για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίστηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Γκαντζ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, «οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια».