Focus

Ο Steve Lacy μετέτρεψε τις σεξουαλικές επιθυμίες του σε viral χιτ

Ο 24χρονος μουσικός είδε το τραγούδι του να εκτοξεύεται στην κορυφή των τσαρτ και να εκτοπίζει από την πρώτη θέση τον Harry Styles και το «As it was», το οποίο για 13 εβδομάδες ήταν αμετακίνητο.

Για αρκετά χρόνια ο Steve Lacy δρούσε στο παρασκήνιο της μουσικής βιομηχανίας. Γεννήθηκε στο Κόμπτον της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, ήταν απών κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και πέθανε όταν ο Steve ήταν δέκα ετών. Η Αφροαμερικανή μητέρα του τον έστειλε, μαζί με τις αδελφές του, σε ιδιωτικό σχολείο για να τους προστατέψει από τη γειτονιά στην οποία ζούσαν τότε.

Έμαθε κιθάρα σε ηλικία επτά χρονών από το παιχνίδι «Guitar Hero». Στα δεκαπέντε του γνώρισε τον Jameel Bruner των Internet, το side-project των Odd Future, και εκείνος τον προσκάλεσε να γίνει μέλος του γκρουπ.

Άρχισε να ηχογραφεί δικά του κομμάτια και να φτιάχνει beats στο iPhone του. Κάπως έτσι εντυπωσίασε τον Kendrick Lamar και έγραψαν μαζί το «Pride». Τότε ήταν μόνο δεκαοκτώ. Άλλα γνωστά κομμάτια στα οποία συμμετείχε ήταν το «Sunflower» των Vampire Weekend και το «911/Mr. Lonely» του Tyler the Creator, ενώ γράφει μουσική για τους Denzel Curry, Chloe x Halle και Solange.

Το «Bad Habit» βρίσκεται στο πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ του που έχει τίτλο «Gemini Rights». O πρώτος του δίσκος λεγόταν «Apollo XXI» και είχε κυκλοφορήσει το 2019. Τo «Gemini Rights» γράφτηκε για τον χωρισμό του από τον φίλο του, με τον οποίο τα είχαν για επτά μήνες. Είναι ένα όμορφο, πολύπλευρο άλμπουμ που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Στο εξωτερικό οι μουσικοκριτικοί παρουσιάζουν τον Lacy ως μια μείξη Stevie Wonder και Prince, με τον δεύτερο να είναι επικρατέστερος. Ο ίδιος δηλώνει ότι απλά είναι περίεργος.