Nέα της αγοράς

Μπακογιάννης: Το 2026 το γήπεδο του ΠΑΟ θα ορθώνεται στον Βοτανικό

Το χρονοδιάγραμμα για πρόδρομες εργασίες, υποδομές και Ερασιτέχνη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι σήμερα πια δεν τον φοβίζει τίποτα σε σχέση με το έργο. «Η δημοπράτηση είναι θωρακισμένη. Είχαμε μπροστά μας ένα βουνό από εμπόδια και τα ξεπεράσαμε ένα – ένα. Σήμερα πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επαναπαυθούμε», είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο έργο που ο Δήμος θα παρακολουθεί βήμα-βήμα. Σήμερα, ως προς τις απαλλοτριώσει, υπάρχουν δύο εκκρεμότητες στο ευρύτερο οικοδομικό τετράγωνο, όμως, όπως ξεκαθάρισε, «ο χώρος του γηπέδου είναι απολύτως καθαρός».

Έρχονται κι άλλοι διαγωνισμοί

Για την ολοκλήρωση του πλάνου στον Ελαιώνα, μετά τη δημοπράτηση του γηπέδου, μένουν οι υποδομές που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, δίκτυα, χώρους πρασίνου για το σύνολο της περιοχής και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Η μελέτη για το έργο των υποδομών βαίνει προς ολοκλήρωση, προκειμένου άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση. Όπως ξεκαθάρισε, μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης, τα συνοδά έργα θα δημοπρατηθούν και θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Αθηναίων χωρίς καμία εμπλοκή της Περιφέρειας Αττικής,

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, υπάρχει πολύ συνεργασία του Ερασιτέχνη με τις τράπεζες, σχετικά με το έργο, που αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 7.000 τ.μ. «Μια κυψέλη για τα παιδιά και τους νέους της Αθήνας. Είναι λοιπόν θέμα χρόνου για να ξεκινήσουμε την αδειοδοτική διαδικασία», ανέφερε.