Αθλητισμός

Το τρικ του Λουτσέσκου – Έξυπνος και πονηρός βρήκε το μαγικό κλειδί

Διαβάστε τα σημεία-κλειδιά από το μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το 2-1 επί του Ολυμπιακού.

*Η κυνικότητα και οι χαμένες ευκαιρίες: Από τη μία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε το παιχνίδι ρεαλιστικά, «χτύπησε» έξυπνα και σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να φτάσει σε ένα μεγάλο διπλό στο Φάληρο, πραγματοποιώντας μία ψυχωμένη εμφάνιση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει τις γνωστές παθογένειες, αλλά ακόμα και με αυτήν την εικόνα που παρουσίασε σήμερα θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν εννοούμε στον απόλυτο βαθμό. Μόνο εκείνες των Μπακαμπού, Γκάρι και Ελ Αραμπί να δεις κάποιος (αυτές του 31χρονου εξτρέμ και του Μαροκινού δύσκολα χάνονται) καταλαβαίνει ότι οι συγκεκριμένες του έφταναν και πιθανόν να του περίσσευαν κιόλας για να φτάσει στον στόχο του.

*Η αλλαγή του Χάμες: Από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν στην αποψινή αναμέτρηση ο Κολομβιανός. Πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο γκολ (το πρώτο του με τους Πειραιώτες), βγάζει την κάθετη στον Μπακαμπού και από τα πόδια του έρχεται η ευκαιρία του Γκάρι στο α’ ημίχρονο, ενώ γενικότερα δίνει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι (κυρίως στο πρώτο μέρος) και στο 71’ γίνεται αλλαγή. Σε ένα σημείο στο οποίο ο Μίτσελ θέλησε να ρισκάρει, αποφάσισε να βγάλει ένα από τα πιο σημαντικά επιθετικά του «όπλα». Ναι, δεν κινήθηκε στο ίδιο τέμπο στο β’ μέρος, αλλά σίγουρα δεν υστέρησε και ακόμα και στο κακό του ημίχρονο έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκάρι που σπατάλησε την ευκαιρία. Οπότε δεν παίρνεις εύκολα την απόφαση να βγάλεις τον Χάμες σε αυτό το σημείο. Εκτός, αν το ζήτησε ο ίδιος ο Κολομβιανός ή αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα. Τότε… πάσο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά την αλλαγή του Χάμες, ο Ολυμπιακός ψάχνεται για αρκετά λεπτά στο επιθετικό κομμάτι, ενώ στην τελική ευθεία έπαιξε πολύ με… γιόμα, δίχως τον διεθνή άσο στη σύνθεσή του.

* Ο ΠΑΟΚ που το παλεύει και ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό: Είναι ξεκάθαρο, το ξέραμε και πριν την έναρξη της σεζόν, ότι ο «δικέφαλος» δεν έχει τις περγαμηνές που υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια, όταν διέθετε ένα αρκετά πιο ασταφτερό ρόστερ. Δεν κάνει… υψηλές πτήσεις, αλλά αυτός ο μέτριος ΠΑΟΚ έκανε… προσπέραση στους Πειραιώτες, οι οποίοι έπεσαν στην 5η θέση. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με σκοπό να διατηρηθεί στην κορυφή και βλέπει σιγά σιγά τον στόχο του να απομακρύνεται, αλλά εφόσον δεν βρει τον καλό του εαυτό ή δεν πλησιάσει στα δικά του στάνταρ, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν ακόμα πιο δυσάρεστες συνέπειες σε ό,τι αφορά τη θέση που θα τερματίσει και το ευρωπαϊκό του μέλλον. Πάντα υπάρχει και το πιο… κάτω σε αυτές τις καταστάσεις. Την ίδια ώρα αυτός ο φτωχός ποιοτικά σε γενικές γραμμές ΠΑΟΚ, έχει πλάνο, δείχνει πίστη σε αυτό και διάθεση να παλέψει για ό,τι καλύτερο. Αυτά τα συστατικά δεν εξασφαλίζουν πάντα την επιτυχία από μόνα τους, αλλά σε περιπτώσεις όπως σήμερα, μπορούν να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας.