Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 11 δισ. στην ελληνική οικονομία με 372 έργα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 11 δισ. στην ελληνική οικονομία με 372 έργα
Πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία

Πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικά μέχρι στιγμής 372 έργα. “Είμαστε μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών που κατέθεσαν (30/9) αίτημα εκταμίευσης της δεύτερης πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτημα για την τρίτη πληρωμή (σκέλος δανείων)” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

372 έργα στο πρόγραμμα δανείων

Στο Πρόγραμμα των επιδοτήσεων έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, 372 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ. Στο Πρόγραμμα των δανείων έχουν υποβληθεί 160 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 δισ. ευρώ. Ποσό – δίχως προηγούμενο για το ελληνικό Κράτος – που θα αυξηθεί περαιτέρω με τη δυναμική συμμετοχή στο «Ελλάδα 2.0» περισσότερων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι πως, ήδη, από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο δανειακό σκέλος, το 40% των αιτήσεων αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Για το ποιους αφορά το “Ελλάδα 2.0”

Το «Ελλάδα 2.0» αφορά όλους τους πολίτες, όπως έχει δηλώσει ο Θ. Σκυλακάκης. Χαρακτηριστικά έχει τονίσει ότι κάθε χρόνο για την προστασία των δασών γίνονταν διανοίξεις 195 χιλιομέτρων αντιπυρικών ζωνών και 2.650 χιλιομέτρων δασικών δρόμων και φέτος με τη συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης οι συγκεκριμένες επιδόσεις έκαναν άλμα στα 2.000 χιλιόμετρα και τα 12.600 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Στο ίδιο πλαίσιο, για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων του 1970 με την ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ (87.000 νοικοκυριά) η κατανάλωση ενέργειας από 50.000 KWh το χρόνο πέφτει στα 10 με 15.000 KWh συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και δαπανών.

Ένα ακόμη παράδειγμα που ανέφερε, ο υπουργός αφορούσε την Ψηφιακή Μέριμνα, μέσα από την οποία σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός παραδίδεται σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, με όφελος τον εμπλουτισμό του μαθήματος, την πρόσβαση σε διαδικτυακό υλικό και την δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Ο Θ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως οι κύριοι ωφελούμενοι είναι οι μη έχοντες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιο εξοπλισμό.Μάλιστα, έχει τονιστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η αναγκαιότητα επιτυχίας του προγράμματος, σημειώνοντας με έμφαση ότι «θα επηρεάσει τη ζωή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας σε πολλαπλά επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play