Αγία Πελαγία Κρήτη: 6.000 ευρώ σε κάθε πληγέντα και 400.000 ευρώ στο δήμο Μαλεβιζίου

Αγία Πελαγία Κρήτη: 6.000 ευρώ σε κάθε πληγέντα και 400.000 ευρώ στο δήμο Μαλεβιζίου

Πηγή: Eurokinissi

Στις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται ήδη το κυβερνητικό κλιμάκιο

Στις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται ήδη το κυβερνητικό κλιμάκιο, πραγματοποιώντας αυτοψίες στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο. Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος είπε ότι θα δοθούν 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις περιοχές Αγ. Πελαγίας, Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου και 400.000 στον δήμο Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενημέρωσαν για τις καταστροφές, τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Στις πληγείσες περιοχές έφτασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για θέματα φυσικών καταστροφών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σητεία όπου και εκεί εντοπίστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία για να ανακοινώσουν δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών.

«Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε ο σύζυγος της 49χρονης

Ο σύζυγος της 49χρονης ήταν εκείνος ο οποίος εντόπισε το άψυχο σώμα της γυναίκας του να επιπλέει στα νερά της Παντάνασσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις είδε από μακριά την σύζυγό του έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να τη σώσει. Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες, ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο κ. Σηφάκης.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο για να παραλάβουν την άτυχη γυναίκα μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε πάει μαζί με τον 50χρονο Κωνσταντίνο για να καθαρίσουν κάτι σπίτια στην περιοχή ωστόσο εξαιτίας της βροχής αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε χθες νεκρός στο αυτοκίνητό του που είχε σφηνωθεί στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play